Fasado apdaila: kurią galimybę, iš variantų gausos, rinktis?

Sakoma, jog sutinka pagal drabužį, o palydi jau pagal tokius, kur kas sunkiau apčiuopiamus kriterijus kaip, pavyzdžiui, protas. Tai – posakis, puikiai pritaikomas kalbant ne tik apie žmones, bet ir kur kas objektyvesnius kriterijus kaip fasadas.

Statant naują namą ar atliekant seno pastato renovaciją, vienas iš didelio dėmesio sulaukiančių darbų – kokybiška fasado apdaila. Tiek patys fasado apdailos darbai, tiek ir naudojama medžiaga nulems ne tik būsimą pastato estetiką, bet ir svariai prisidės prie šio ilgaamžiškumo. Alternatyvų, kokią fasado apdailą rinktis, yra net keletas. Apžvelgsime pagrindines jų bei išskirsime kriterijus, kuriais remiantis ir reikėtų vadovautis renkantis.

Fasado apdailos variantų įvairovė didelė: iš ko galiu rinktis?

Seniai praeityje tie gūdūs tarybiniai laikai, kai prie apelsinų žmonės laukdavo kelias valandas, o, apsižvalgius gatvelėje, susidarydavo įspūdis, jog akyse dvejinasi...Visi namai atrodė kone identiškai! Šiandien, apie kokią statybose naudojamą medžiagą bekalbėtume, klientai gali rinktis net iš kelių rinkoje siūlomų variantų. Iš vienos pusės, tai – savotiškas galvos skausmas ir didelė atsakomybė priimant sprendimą, kita vertus – galimybė rasti variantą, idealiausiai atitinkantį keliamus reikalavimus. Tiesa, svarbu paminėti, jog, pavyzdžiui, klinkerio plyta plytai nelygi. Nesvarbu, apie kokią fasado apdailos medžiagą bekalbėtume, aukščiausią šios kokybę garantuoja tik profesionalūs gamintojai. UAB „Vidara“, bendradarbiaujanti su tokiais pasaulinio garso statybinių medžiagų gamintojais kaip „Ruukki“, „Eternit Baltic“, „Roben“ ir siūlo rinktis iš gausios fasado apdailos medžiagų variantų.

„Corten“ rūdyti plieno fasado apdailos gaminiai

Tai – išskirtinis fasado apdailos variantas, kuris, vadovaujantis eksploatacijos reikalavimų, tarnaus ilgai, atsilaikys prieš nepalankias aplinkos sąlygas, atrodys išraiškingai ir nereikalaus išskirtinės priežiūros. Neišsigąskite, jei, laikui bėgant, šios fasado apdailos spalva pasikeis: normalu, jog su laiku ši vienu tonu patamsėja.

Plieniniai fasado profiliai

Tai – fasado apdailos variantas, išsiskiriantis itin aukšta antikorozine apsauga ir rekomenduojamas didžiausio patvarumo reikalaujantiems pramonės, žemės ūkio paskirties pastatams, sporto salėms, sandėliams, o taip pat ir gyvenamiesiems namams.

Fasado apdailos plokštės

Plati apdailos medžiagų, spalvų ir formų įvairovė leidžia pritaikyti šį variantą nepriklausomai nuo jų pastatų eksterjero stiliaus ar šių paskirties.

Fibrocementinės fasado plokštės

Šis fasado apdailos variantas išsiskiria ne tik estetiška išvaizda, bet ir ilgaamžiškumu, apsauga nuo vandens bei „antigraffiti“ danga.

Fibrocementinė apkala arba cementinės dailylentės

Variantas, ieškantiems nesunkiai montuojamos, ilgaamžės fasado dangos, kurią, derinant su kitomis apdailos medžiagomis, pavyzdžiui, plytomis, galima sukurti išskirtinį eksterjerą.

Klinkerio plytos

Klinkerio plytas neabejotinai įvertins klientai, ieškantys estetiško bei patvaraus sprendimo savo fasado apdailai.

Kaip apsispręsti, kuris fasado apdailos variantas?

Kai žinai, ko nori, paieška neatima daug laiko, o ir galutinis pasirinkimas, tikėtina, bus teisingas. Norėdami padėti lengviau susiorientuoti fasado apdailos medžiagų gausoje, „Vidara“, UAB specialistai išskyrė kriterijus, kuriais turėtume vadovautis.

Estetika

Kaip sakoma, skonis neturi draugų. Ši taisyklė galioja ir kalbant apie namo fasado apdailą. Jei savo fantazijoje turite viziją, kaip atrodys jūsų naujas/renovuotas fasadas, beliks tik šią įgyvendinti. Jei vis dar dvejojate, tiesiog apsidairykite aplinkui: galbūt rasite dėmesį patrauksiantį variantą.

Kaina

Deja, nieko naujo šiuo klausimu nepasakysime. Kokybiška, žinomų gamintojų fasado danga kainuoja atitinkamai. Pabandyti racionaliai sutaupyti galite fasado dangą dengdami patys.

Ilgaamžiškumas

Kone visos fasado apdailos medžiagos, išskyrus iš medienos pagamintas, gali būti ilgaamžis variantas. Būtina sąlyga – kokybiško produkto pasirinkimas bei tinkamas šio įrengimas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų