Spausdinti šį puslapį

Ryškiausios Europos čempionato žvaigždės

Šią vasarą visas dėmesys atitenka futbolui. Nors Lietuvos rinktinė ir nežaidžia Europos futbolo pirmenybėse, tačiau mūsų šalyje yra labai daug šios sporto šakos fanų. Visi jie visą mėnesį praleis prie TV ekranų.

Ta proga šiame straipsnyje aptarsime ryškiausias šio čempionato žvaigždes. Kalbėsime ne apie komandas, o apie konkrečius futbolininkus.

„Nemirtingas“ Cristiano Ronaldo

Portugalijos futbolo Dievas Cristiano Ronaldo žaidžia jau penktą savo čempionatą Europoje. Dar prieš septyniolika metų rinktinėje debiutavęs krašto puolėjas pagal šį rodiklį yra tiesiog nepralenkiamas.

Žinoma, dabar žaidėjas jau yra tikras veteranas, tačiau nepaisant to, būtent šis futbolininkas yra pagrindinė figūra savo komandoje. Realu, kad po šių metų jis gali net nuspręsti baigti karjerą rinktinėje, todėl jam atitenka labai daug žiniasklaidos dėmesio.

Pats futbolininkas sužaidė dar vieną puikų sezoną vilkėdamas Turino „Juventus“ marškinėlius. Tiesa, asmeninius rezultatus šiek tiek nustelbė prastas komandos pasirodymas – ji sugebėjo laimėti tik šalies taurę ir po devynerių metų pertraukos netapo Italijos čempione.

Vis daugiau simpatijų sulaukiantis Kylianas Mbappe

Prancūzijos futbolo brangakmeniui viso labo dvidešimt dveji, tačiau jis jau dabar yra laikomas vienu geriausiu krašto puolėjų pasaulyje. „Paris Saint Germain“ vedlys itin ryškia žvaigžde buvo laikomas jau prieš trejus metus, kai būdamas vos devyniolikos tapo planetos čempionu.

Paskutinius ketvertus metus K. Mbappe demonstravo nuostabius rezultatus Paryžiuje, o dabar vis dažniau sklinda kalbos, kad žaidėjas turėtų kelti sparnus į Ispaniją. Kita vertus, panašu, kad bent jau dar vienerius metus gimtosios Prancūzijos jam palikti nepavyks.

Faktas vienas, šių metų Europos futbolo čempionate K. Mbappe bus ryškiausia ryškiausios favoritės triumfuoti žvaigždė. Bent jau taip prancūzus vertina Europos futbolo cempionato lazybos.

Su metais vis geresnis Kevinas De Bruyne

Belgijos rinktinės lyderis Kevinas De Bruyne savo karjeros pradžioje nesulaukė deramo įvertinimo, tačiau dabar šis žaidėjas spindi pačiame aukščiausiame lygyje. „Manchester City“ saugas dvejus metus iš eilės buvo išrinktas geriausiu „Premier“ lygos metų futbolininku, o tai yra tikrai išskirtinis ir retai pasiekiamas įvertinimas.

K. De Bruyne sezono pabaiga susiklostė ne itin sėkmingai. Čempionų lygos finale jam lūžo nosis, o jo komanda titulo taip ir neiškovojo, tačiau atsigriebti jis ketina vilkėdamas nacionalinės rinktinės spalvas.

K. De Bruyne prieš čempionatą susilaukė tiesiog milžiniškai daug žiniasklaidos dėmesio ir pelnytai yra laikomas viena ryškiausių Europos futbolo čempionato žvaigždžių.

Harry Kane‘as sugrąžins šlovę anglams?

Anglijos rinktinė dažniausiai nebūdavo laikoma viena ryškiausių favoričių, tačiau paskutiniu metu viskas pasikeitė ir anglai pradėjo diktuoti madas Europoje. Pagrindiniu to simboliu yra laikomas Londono „Tottenham“ veidas Harry Kane‘as.

Tiesa, šis centro puolėjas veikiausiai patiria ir papildomą spaudimą, kadangi rinktinėje jam sekasi toli gražu ne taip gerai kaip klube, todėl dažnu atveju jis susilaukia fanų kritikos. Nepaisant visko, paskutiniu metu Anglia ir Harry Kane‘as kai kuriuose kontekstuose yra tapę tiesiog sinonimais.

Karimas Benzema – grįžęs sūnus paklydėlis

Jau aptarėme K. Mbappe, o dabar laikas pakalbėti apie dar vieną prancūzų žvaigždę. Galbūt Karimas Benzema ir nėra tarp penkių geriausių žaidėjų čempionate, tačiau daugybės dėmesio jis susilaukia vien todėl, kad į komandą grįžo net po septynių metų pertraukos.

Pasaulio čempionatą prancūzai laimėjo be jo, tačiau praktiškai visi Prancūzijos rinktinės fanai vieningai sutaria, kad šis centro puolėjas tikrai prideda aštrumo Prancūzijos rinktinės atakose. Sūnus paklydėlis sugrįžo, tad belieka palinkėti gero čempionato ir mažiau konfliktų Prancūzijos rūbinėje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)