Dyzelinės transporto priemonės remontas. Kaip sumažinti išlaidas ir tinkamai pasirūpinti automobiliu?

Dyzelinių transporto priemonių techninė priežiūra yra dažnas vairuotojų galvos skausmas.

Geras transporto priemonės veikimas priklauso nuo savalaikės priežiūros ir tinkamos automobilio priežiūros. Tokios klaidos kaip prastesnių dalių naudojimas taupant pinigus, vengimas remontuoti ir įspėjimų nepaisymas sukelia ne tik dyzelinės transporto priemonės gedimą, bet ir pavojų jūsų saugumui. Pasikeitus automobilių technologijoms, keičiasi ir dyzelinių transporto priemonių techninė priežiūra. Tačiau reikia pripažinti, kad diskusijose šia tema buvo išgirsta daug skirtingų ir dažnai klaidingų nuomonių, kurias gamintojai laiko netinkamomis.

Autoservisas reikalingas tik gedimo atveju?

Tai mitas, kuris beveik įsišaknijęs automobilių savininkų širdyse. Žmonės vis dar mano, kad reguliarios automobilių patikros yra tik pinigų švaistymas. Tačiau faktas yra tas, kad reguliariai tikrindami savo automobilį galite išvengti daugelio sudėtingų gedimų, kurie ne tik taupo finansines išlaidas, bet ir taupo laiko sąnaudas bei nereikalingą stresą. Tačiau šiandien sparčiai tobulėjant automobiliams, garažo įrangos tikrai nepakanka kokybiškam automobilių tikrinimui ir trikčių šalinimui ar gedimų šalinimui. Dėl šios priežasties laikui bėgant galite patirti rimtą automobilio gedimą, kuris kainuos ne vieną tikslingą apsilankymą patikimame aptarnavimo centre.

Jei norite, kad jūsų automobilis važiuotų sklandžiai, būtina reguliariai keisti alyvą. Tačiau keisdami alyvą nepamirškite ir kitų įprastų užduočių: degalų ir oro filtrų keitimo, skirtingų automobilių sistemų tikrinimo, akumuliatorių tikrinimo. Reguliarūs patikrinimai nešvaistys daug jūsų laiko ar pinigų, tačiau užkirs kelią neplanuotiems ir daug išteklių reikalaujantiems gedimams. Dyzelių auto remontas – "Dizrida" įmonėje – geras ir patikimas sprendimas automobilio visapusiškai priežiūrai.

Kaip išvengti dažno automobilio remonto

  • Statistika rodo, kad variklio cilindro galvos gedimas yra viena iš labiausiai paplitusių problemų automobiliuose. Tačiau galima pastebėti, kad daugeliu atvejų tokių gedimų galima išvengti, nes dažniausios variklio cilindrų galvutės gedimų priežastys yra nepakankamas aušinimo skysčio lygis, kai transporto priemonė važiuoja, prastesnio aušinimo skysčio naudojimas ir aušinimo sistemos gedimas. Todėl tinkamai prižiūrint sistemą galima lengvai išvengti variklio cilindro galvutės gedimo. Dalis tarp variklio cilindro galvutės ir cilindrų bloko vadinasi variklio cilindro galvutės tarpine. Ši dalis padeda užtikrinti aukštą sandarinimo efektyvumą esant aukštai temperatūrai ir dideliam slėgiui. Tiesa, kad nuolat ekstremaliomis sąlygomis veikiamos detalės yra labai jautri sistemos dalis. Todėl, norint išvengti variklio cilindro galvutės tarpiklio gedimo, būtina užtikrinti, kad aušinimo skysčio bakas būtų pilnas ir sistema būtų geros būklės. Taip pat svarbu užtikrinti, kad variklio galvutė būtų tinkamai priveržta.
  • Dažniausia stūmoklio žiedų pažeidimo priežastis yra jų susidėvėjimas. Netinkama oro filtro priežiūra, prastesnės ar neteisingos alyvos, prastesnės kokybės kuro naudojimas ir netinkamas kuro sistemos reguliavimas gali pagreitinti stūmoklio žiedo nusidėvėjimą. Jei tinkamai nesirūpinsite šia automobilio dalimi, ateityje galite patirti rimtą variklio gedimą, padidėjusias degalų sąnaudas ir sumažėjusį variklio efektyvumą.
  • Užsikimšę ar susidėvėję purkštukai yra vienas dažniausių dyzelinių transporto priemonių degalų sistemos gedimų. Nors automobilių gamintojai dažniausiai sako, kad purkštukų kokybė turėtų būti bent 200 tūkst. km, tačiau dėl netinkamo automobilio eksploatavimo ir prastos degalų kokybės šį atstumą galima sutrumpinti. Todėl, siekiant išvengti žalos šiai transporto priemonės daliai, į transporto priemonę galima pilti tik aukštos kokybės degalų, todėl svarbu kuo greičiau patikrinti šią dalį, kai aptinkami pirmieji purkštuko gedimo požymiai. Kuro purkštukų gedimas dažniausiai sukelia tokias problemas kaip drebėjimas važiuojant, sunkumai užvedant variklį, sumažėjusi variklio galia ir padidintos degalų sąnaudos.
Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų