Spausdinti šį puslapį

Galimybių pasų neturintieji be parduotuvių neliks

Apsipirkti bus galima ir be galimybių pasų.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Apsipirkti bus galima ir be galimybių pasų. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vyriausybei nusprendus galimybių pasų neturintiems asmenims nuo rugsėjo 13-osios įvesti ribojimus, aiškinomės, kuriose parduotuvėse nebus galima apsipirkti Ukmergėje. Pasirodo jų – vos kelios.

Skelbiama, kad galimybių paso nereikės būtinųjų prekių – maisto, veterinarijos, pašarų gyvūnams, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių, augalų, sėklų, trąšų – parduotuvėse, turgavietėse, kurių prekybos plotas neviršija 1 500 kv. metrų, yra atskiras įėjimas iš lauko.

Taip pat – perkant internetu ar kitu nuotoliniu būdu, atsiimant pristatytas prekes.

Šis ribojimas įsigalios rugsėjo 13 d. Iki tol yra pereinamasis laikotarpis, per kurį gyventojai kviečiami skiepytis nuo COVID-19 ligos.

O kurie nuspręs nesiskiepyti? Kaip imuniteto neturinčiam ir nesitestavusiam žmogui žinoti, į kurias prekybos vietas net nesivarginti eiti? Pasirodo, parduotuvių, kurių prekybos plotas viršija 1 500 kv. metrų, mūsų mieste yra labai nedaug.

UAB „Palink“, kuriai priklauso prekybos centrų „Iki“ tinklas,  Komunikacijos vadovė Vaida Budrienė informavo, kad šiuo metu vyksta susipažinimas su priimtu teisės aktu.

„Mūsų teisininkai šiuo metu nagrinėja priimtą teisės aktą. Pirminiais, preliminariais duomenimis, tokios parduotuvės, kuriai reikės galimybių pasų, prekybos tinklas „Iki“ Ukmergėje neturi. Didžiausios Ukmergėje parduotuvės prekybinės salės plotas yra 1 106 kv. metrų“, – sakė komunikacijos vadovė. Ji papildė, kad prieš įsigaliojant teisės aktui, pirkėjus informuos, koks bus parduotuvės režimas.

UAB „Maxima Lt“ atstovas Tomas Bašarovas nurodė, kad iš trijų Ukmergėje esančių parduotuvių, vienos – „Maxima XX“, esančios Žiedo g. 1, – prekybinis plotas yra didesnis nei 1 500 kv. metrų. Joje bus taikomi Vyriausybės nutarime numatyti ribojimai.

UAB „Norfos mažmena“ atstovas spaudai Darius Ryliškis pranešė, jog iš dviejų Ukmergėje veikiančių šio tinklo parduotuvių ploto ribojimas aktualus tik vienai, įsikūrusiai PC „Eifelis“. Tačiau priminė, kad šioje parduotuvėje yra įrengtos savitarnos kasos, kuriose galima apsipirkti, išvengiant tiesioginio kontakto. O paskelbti  ribojimai taikomi kontaktiniam aptarnavimui. Tad kol kas laukiama detalesnio išaiškinimo.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo (RVK) direktorė Angelė Andrikonienė patikino, kad jų tinklo parduotuvėms šis ribojimas negalios. Didžiausia RVK parduotuvė „Pivonija“ yra 750 kv. metrų ploto. Restoranas lankytojų nepriima, gamina maistą parduotuvėms ir pagal užsakymus išsinešti. „Didžioji dalis mūsų darbuotojų yra pasiskiepiję. Kiti testuojasi. Pirkėjų, kurie neturės galimybės apsipirkti didžiosiose parduotuvėse, visada laukiame pas mus, kad jie atrastų mažas parduotuves“, – sakė A. Andrikonienė, pažymėdama, kad jų parduotuvėse yra tokių prekių, kurių negali pasiūlyti kiti prekybos centrai.

UAB „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė informavo, kad visų 56 Lietuvoje veikiančių „Lidl“ parduotuvių prekybos salių plotai yra mažesni nei 1 500 kv. metrų.

UAB „Ermitažas“ parduotuvės direktorius Andrius Bražinskas pranešė, kad Ukmergės „Ermitažo“ parduotuvės plotas yra didesnis nei 1 500 kv. metrų, tad ribojimai vyks pagal Vyriausybės nutarimą.

Priminsime, kad galimybių pasus gali gauti nuo koronaviruso vakcinuoti, persirgę arba PGR testus atlikę asmenys bei vaikai iki 16-os metų. Pereinamuoju laikotarpiu žmonės raginami kuo aktyviau skiepytis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)