Spausdinti šį puslapį

Apie patiekalo dydį neįspėjo

Apie nemalonų incidentą papasakojo pramogų ieškoję ukmergiškiai.

Jie buvo nuvykę į kitame rajone esančią  kavinę, kur siūloma kepta šviežiai pagauta žuvis. Ją galima buvo pasigauti ir prašyti, kad iškeptų arba  užsisakyti jau paruoštą. Atėjusi pora užsisakė keptą žuvį. Meniu buvo parašyta kaina 20 eurų už kilogramą. Padavėjas po kiek laiko atnešė didžiulę žuvį. Pora pradėjo valgyti. Niekaip visos neįveikę, paprašė sąskaitos.

Atnešta sąskaita pritrenkė – 100 eurų. Buvo paaiškinta, kad žuvis svėrė 5 kilogramus, o kilogramo kaina – 20 eurų. Taigi – jokios apgaulės.

Žmonės buvo šokiruoti. Sakė, sumokėję pinigus, nes nenorėjo gadintis nuotaikos, aiškinantis situaciją. Vis dėlto mano, kad privalėjo būti įspėti, kiek sveria žuvis. Mano, kad apie tai turėjo būti parašyta, o ne tik nurodyta kilogramo kaina.

Šią situaciją paprašėme pakomentuoti Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos specialistų.

Atsiųstame atsakyme rašoma, kad pagal Civilinį kodeksą prieš sudarydamas vartojimo sutartį verslininkas privalo aiškiai ir suprantamai suteikti vartotojui būtiną, teisingą, išsamią ir neklaidinančią informaciją apie parduodamas prekes ir teikiamas paslaugas, prekių ir paslaugų kainas ir kt.

Verslininkas, neįvykdęs arba netinkamai įvykdęs pareigą suteikti informaciją vartotojui, turi atlyginti dėl to vartotojo patirtus nuostolius.

Konkrečiu atveju būtų vertinama, kokią informaciją prieš teikdamas paslaugas vartotojams suteikė paslaugos teikėjas ir kokius pagrįstus lūkesčius, atsižvelgdami į pateiktą informaciją, galėjo turėti vartotojai.

Manant, jog teisėti interesai buvo pažeisti, vadovaujantis Vartotojų teisių apsaugos įstatymo nuostatomis, pirmiausia privalu raštu kreiptis į pardavėją ar paslaugos teikėją, kuris privalo išnagrinėti kreipimąsi ir ne vėliau kaip per 14 dienų pateikti atsakymą, pagrįstą dokumentais.

Vartotojas, nesutikdamas su gautu atsakymu arba negavęs atsakymo per nustatytą terminą, turi teisę kreiptis į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą dėl ginčo sprendimo ne teismo tvarka.

Pažymėtina, kad vartotojas turi turėti dokumentą, pagrindžiantį vartotojo keliamą reikalavimą, pavyzdžiui, pirkimo kvitą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)