Kuo naudingas sveikatai masažas su karštais akmenimis?

Masažas su karštais akmenimis yra viena iš daugelio masažo terapijos rūšių, išsiskirianti tuo, jog procedūros metu yra naudojami vulkaninės uolienos (lavos) akmenys, kurie pasižymi gydomuoju poveikiu juos uždedant ant tam tikrų kūno dalių. Šis masažas įprastai yra naudojamas kūno atpalaidavimui, raumenų įtampos mažinimui ir pažeistų audinių gijimo skatinimui.

Priklausomai nuo siekiamų rezultatų ar patiriamų simptomų, iki 54-62 °C temperatūros įkaitinti lavos akmenys masažo metu gali būti uždedami ant stuburo, pilvo, krūtinės, veido, delnų, pėdų srities. Masažo terapeutai su įkaitintais akmenimis manipuliuoja tam tikras kūno sritis sukamaisiais, smūginiais, vibraciniais, minkomaisiais ir kitų technikų rankų judesiais. Kartais šio masažo metu gali būti naudojami ir šalti akmenys, kurie uždedami po karštų akmenų, su tikslu nuraminti odą ir stabilizuoti kraujotaką.

Kaip ir visos masažo rūšys, taip ir masažas su karštais akmenimis pasižymi įvairiomis naudomis mūsų sveikatos būklei. Žemiau aptarkime keletą privalumų sveikatai, kuriuos gali suteikti masažas su karštais lavos akmenimis.

Padeda numalšinti raumenų įtampą ir skausmą

Masažas su akmenimis yra priskiriamas vienoms efektyviausių masažo rūšių, skirtų numalšinti raumenų įtampą ir skausmą. Tai susiję su tuo, jog lavos akmenų skleidžiama šiluma stimuliuoja kraujotaką paveiktoje zonoje, tokiu būdu numalšindama nemalonius simptomus.

Be to, masažas su lavos akmenimis gali padidinti lankstumą ir judesių amplitudę. Jei masažo metu kaitaliojami karšti akmenys su šaltais akmenimis, tokia procedūra gali padėti sumažinti uždegimines reakcijas ir paskatinti gijimo procesus raumenyse, sąnariuose.

Gali palengvinti autoimuninių ligų simptomus

Masažas su karštais akmenimis itin naudingas autoimuninių ligų sukeliamų simptomų lengvinimui. Įrodyta, kad ši masažo rūšis itin efektyvi fibromialgijos, reumatoidinio artrito simptomų malšinimui. Tyrimai parodė, kad masažas su karštais akmenimis malšina lėtinį skausmą, sukeliamą autoimuninių ligų.

Sumažina streso sukeliamus simptomus

Masažas su karštais akmenimis itin rekomenduojamas žmonėms, patiriantiems nuovargį, perdegimą, įtampą, nerimą, miego problemas ir kitus simptomus, susijusius su padidėjusiu streso lygiu organizme. Vos viena masažo terapija gali pagerinti jūsų savijautą, tačiau siekiant ilgalaikio rezultato, rekomenduotina reguliariai lankytis masažo sesijose.

Stimuliuoja imuniteto funkcijas

Reguliarus lankymasis masažo su karštais akmenimis sesijose gali būti puikus būdas siekiant sustiprinti imunitetą ir pagerinti jo funkcionavimą. Tyrimai rodo, kad vos viena masažo su karštais akmenimis sesija padidina aminorūgšties l-arginino, užtikrinančio imuniteto gynybinių ląstelių aktyvumą, lygį organizme.

Jei norite išbandyti unikalų masažą su karštais lavos akmenimis – apsilankykite NoriuNoriuNoriu platformoje.

Masažo su karštais akmenimis galimos rizikos

Masažas su karštais akmenimis rekomenduojamas visiems, patiriantiems raumenų įtampą ar skausmą, susiduriantiems su miego problemomis, stresu. Įprastai ši masažo rūšis neturėtų kelti jokių rizikų, jei yra atliekama su patyrusiu ir kvalifikuotu masažo terapeutu.

Tačiau tam tikrais atvejais vertėtų pasikonsultuoti su savo gydytoju. Pavyzdžiui, jei susiduriate su kraujotakos sutrikimais, vartojate kraują skystinančius vaistus, turite odos nudegimų ar atvirų žaizdų, jums nustatyta osteoporozė, mažas trombocitų skaičius, diabetas ar kitos lėtinės ligos. Be to, masažas su akmenimis nerekomenduojamas nėščiosioms moterims (išskyrus atvejus, jei gydytojas suteikia leidimą).

Tam, kad išvengtumėte galimų rizikų ir šalutinių poveikių, išsirinkite patyrusį ir kvalifikuotą masažo terapeutą, pasikonsultuokite su savo gydytoju dėl galimų indikacijų ir informuokite apie juos su jumis dirbantį terapeutą. Siekdami ilgalaikių rezultatų, pasirinkite masažo terapijos kursą, kurio metu kartą per savaitę dalyvautumėte masažo sesijoje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų