Spausdinti šį puslapį

Įmonės IT priežiūra – nebūtinai iššūkis

Įmonės naudojamų serverių priežiūra sukelia papildomų rūpesčių gana dažnai. Ramūs yra nebent tie, kurie turi nuosavą IT specialistų komandą, galinčią prižiūrėti sistemas ir operatyviai sureaguoti į nesklandumus bet kuriuo paros metu. Tačiau tokių – mažuma. Paprastai net įmonės, turinčios daugiau nei 1 serverį, suka galvą, kaip išlaikyti kuo mažesnius kaštus, bet ir nerizikuoti saugumu. Lengva išeitis siūloma tiems, kas nuomojasi serverį iš duomenų centro: tokiu atveju, priklausomai nuo paslaugų paketo, galima tiesiog patikėti serverių priežiūrą DC ekspertams.

Kuo gresia apleistos sistemos?

Nerandant greito sprendimo, kyla pagunda palikti nuomojamus ar nuosavus serverius savieigai. Tai – klaida, kuri gali lemti tiek didelius finansinius nuostolius, tiek sugriuvusią reputaciją. Duomenų centrai paprastai rūpinasi fiziniu įrangos saugumu – apsauga nuo gaisro, užpylimo vandeniu, įsilaužimų. Visgi virtualaus serverių turinio saugumas daugiau priklauso nuo nuomotojo.

Jei niekas neprižiūri sistemų, sunku laiku pastebėti, pavyzdžiui, DDoS atakas. Lygiai taip pat daugiau keblumų atsiranda norint pašalinti padarytą žalą. Sąmoningas sprendimas nenaudoti antivirusinių ir kitokių apsaugos sistemų, nesekti prisijungimų – tobulos sąlygos programišiams, kurie gali ir tiesiog nutekinti duomenis, ir prašyti išpirkos, ir įdiegti kenkėjiškų programų jums bei jūsų el. svetainės ar kito el. projekto lankytojams. Programos gali tiesiog nustoti veikti sklandžiai, jei aplaidžiai rūpinsitės jų savalaikiu atnaujinimu. Taigi, rizikų išties daug. Visgi išvengti jų tikrai nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti.

Kodėl verta naudotis duomenų centrų pagalba?

Nepriklausomai nuo turimų serverių kiekio, samdyti specialistą jų priežiūrai gali būti brangu. Juk išlaidas sudarys ne tik atlyginimas, bet ir mokesčiai, darbo vietos įrengimas ir išlaikymas. Laikant serverius savo patalpose, tenka atidžiai rūpintis dar ir specifiniais kokybiniais aplinkos rodikliais, tokiais kaip oro drėgmė, temperatūra, vėdinimas.

Dėl šių priežasčių tie, kurie jau pasirinko naudotis duomenų centre laikomais dedikuotais fiziniais ar „cloud“ serveriais, neretai renkasi ir papildomą sistemų priežiūros paslaugą. Šiuo atveju IT specialistai visą parą, be laisvadienių atlieka sistemų monitoringą. Jie taip pat gali pasirūpinti programų atnaujinimu, duomenų kopijų kūrimu, resursų poreikių analize, gedimų prevencija ir šalinimu ir kitokiomis užduotimis.

Duomenų centro specialistų dėmesys – tai galimybė užsitikrinti sklandų sistemų veikimą ir išvengti didelės dalies rizikų. Be to, tokiu būdu taip pat sutaupoma laiko, kurį reikėtų išnaudoti tiek nuosavų specialistų paieškai, samdymui, tiek ir patiems IT priežiūros darbams. Neretai taip sutaupomi ir kaštai. Dar vienas privalumas – ekspertų užnugaris, dėl kurio paprasčiau ir auginti, ir konfigūruoti savo projektus.

Nors plėtojant verslą reikia pasirūpinti galybe dalykų, IT įrangos priežiūros nederėtų nukelti į prioritetų sąrašo galą. Juolab kad sprendimų jai rasti tikrai nesudėtinga. Patikimas duomenų centras – tai pasirinkimas, kuris ne tik palengvins virtualaus turto saugumo užtikrinimą, bet ir leis ramiau rūpintis kitais svarbiais verslo poreikiais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)