Namų kvapai su lazdelėmis: kaip tinkamai naudoti?

Norint suteikti namams savitą ir individualų charakterį, verta pasirūpinti namų kvapais. Juk visuomet malonu sugrįžti į skaniai kvepiančią aplinką ir mėgautis kiekviena akimirka joje. Tinkami kvapai erdvę paverčia tikra atsipalaidavimo ir jaukumo oaze. Tad kaip tinkamai naudoti namų kvapus su lazdelėmis?

Tinkamas dydis

Prieš perkant namų kvapą, pirmiausia nuspręskite, kuriame kambaryje jį norėsite statyti ir įvertinkite savo namų dydį. Nuo to priklausys buteliuko tūris:

  • 100 ml tūrio buteliukai puikiai tinka mažoms erdvėms, tokioms kaip tualetas ar vonia.

  • namų kvapai su pagaliukais tinka vidutinio dydžio patalpoms, pavyzdžiui, tokioms kaip vieno kambario butas.

  • 500 ml tūrio buteliukai tinka vidutinėms ar didelėms patalpoms, pavyzdžiui, svetainėms, virtuvėms ar vestibiuliams.

  • Nuo 1000 ml tūrio kvapų namai tinka didelių išmatavimų patalpoms, pavyzdžiui, darbo ar studijų.

Įvertinus patalpą, kurioje norima naudoti namų kvapus su lazdelėmis, paieška taps lengvesnė.

Kvapo skleidimo trukmė

Namų kvapų išlaikymo trukmei įtaką daro keletas veiksnių. Pavyzdžiui, per dažnas pagaliukų apvertimas, skatina greitesnį skysčio išgaravimą. Todėl rekomenduojama tai daryti ne daugiau dviejų kartų per savaitę. Jei namų kvapą naudojate patalpoje, kurioje yra kondicionierius, stenkitės buteliuką laikyti kuo toliau nuo jo, nes oro srovės turi įtakos kvapo skleidimui. Taip pat, kvapai ganėtinai greitai išgaruoja, jeigu yra šalia tiesioginių šilumos šaltinių, pavyzdžiui, židinių, radiatorių ar oro kondicionierių.

Nepaisant to, įprastai namų kvapo naudojimo trukmė priklauso nuo jo buteliuko dydžio. Pavyzdžiui:

  • 100 ml užtenka 1–2 mėnesiams;

  • 250 ml – 2–3 mėnesiams;

  • 500 ml – 4–5 mėnesiams.

Todėl tinkamai įvertinę patalpas ir pasirinkę tinkamo dydžio buteliuką galėsite mėgautis maloniu kvapu ilgiau.

Laikymo sąlygos

Tokią interjero detalę laikykite atokiau saulės šviesos ir žemiau nei vieno metro aukštyje, nes kvapai natūraliai kyla ir užpildo orą. Svarbu paminėti, jog buteliukus reikia statyti ant tvirto ir lygaus paviršiaus, o virš jų neturėtų būti jokių kliūčių. Tad patartina namų kvapus laikyti, pavyzdžiui, ant kavos staliuko, komodos ar kitų žemų baldų.

Kvapai su lazdelėmis yra puiki interjero detalė ir juos paprasta naudoti. Todėl tai yra vienas populiariausių būdų kvėpinti namų erdves. Taigi grįžę net ir iš ilgesnės kelionės galėsite mėgautis skleidžiamu aromatu, nes šiuos namų kvapus saugu naudoti ir jiems nereikia sudėtingos priežiūros.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų