Spausdinti šį puslapį

Betono ir Gelžbetonio gaminiai - mėgiami nuo akmens amžiaus iki šiandienos

Daugiau nei 140 metų surenkamos gelžbetoninės sistemos buvo naudojamos kaip drenažo ir nuotekų tinklų pagrindas. Per tą laiką šie gaminiai įrodė savo patikimumą-tvirtumą, ekonomiškumą, montavimo greitį, ilgaamžiškumą, saugumą, aplinkos apsaugą. Betono ir gelžbetonio sistema gali būti naudojama daugiau nei 100 metų ir nereikalauja beveik jokių priežiūros ir atnaujinimo išlaidų-betonas laikui bėgant sukietės.

Kaip senovėje, taip ir dabar - betonas ir gelžbetonis yra neatsiejami statybų pagalbininkai, nes jų pagalba pastatoma daugybė laiptų maršų, laiptinių, nuotekų vamzdžių, sieninių plokščių ir kitų gaminių, kurie dėl betono ir gelžbetonio gerųjų savybių, gali žmonėms tarnauti daugiau nei šimtus metų. Gelžbetonio ir betono pasirinkimas garantuoja ilgaamžiškumą ir kokybę.

Betono ir gelžbetonio produkcijos privalumai, kurie parodo, kad juos verta naudoti

  • Betoninės sistemos yra nedegios, nes yra pagamintos iš neorganinių medžiagų. Ši situacija ypač svarbi, nes kasmet šimtai gaisrų degina žolę. Betono drenažo sistemai įtakos neturi trumpalaikė 95 laipsnių nuotekų temperatūra, o pastovi nuotėkio temperatūra gali siekti 35 laipsnius. Dėl didesnio svorio betono sistemos yra atsparesnės smūgiams ar plaukiojantiems nei gaminiai iš kitų medžiagų. Ypač potvynių ar požeminio vandens metu.

  • Jei porų, susidarančių ant betono konstrukcijos ar betono gaminio paviršiaus, santykis su atitinkamu paviršiaus plotu neviršija tam tikro dydžio (atskiro paviršiaus kokybės), laikoma, kad betono paviršiaus kokybė yra gera. Kai nėra betono korozijos sukeltų paviršiaus defektų - nėra paviršiaus defektų, atsiradusių dėl cemento tešlos išsiliejimo iš šablono sienos paviršiaus, o kai spalva tolygiai pasiskirsto visame konstrukcijos ar gaminio plote nėra paviršiaus defektų, atsiradusių dėl netinkamo šablono paviršiaus ar netinkamos konstrukcijos.

  • Kadangi oras ar vanduo neišeis iš mišinio jį klojant ir tankinant, mišinys gali būti arti klojinio sienos paviršiaus ar net ant betono konstrukcijos paviršiaus.

Kur naudojami gelžbetonio ir betono gaminiai?

Jei ieškote, kur įsigyti gelžbetonio ir betono gaminius, juos rasite čia. Tai yra pati geriausia ir ilgaamžiškiausia investicija, dėl kurios nereikia dvejoti.

Betonas ir gelžbetonis naudojamas nuotekų sistemoms. Atlikus nuotekų sistemos įrengimo laiko tyrimus, nustatyta, kad šis laikas siekia net 35 proc. Šių sistemų montavimo laikas daugiausia naudojamas dirvožemiui pašalinti, sutankinti ir užpildyti. Betonines ir gelžbetonines sistemas galima montuoti nenaudojant granuliuotų lygintuvų ir filtrų aplink šulinius ar vamzdžius, taupant laiką ir pinigus. Įrengiant betoninę nuotekų sistemą reikia mažiau pamatų sutankinimo darbų, taip sumažinant darbo sąnaudas statybvietėje.

Betoninė sistema gali būti suprojektuota su lanksčiomis jungtimis, padedančiomis sulaikyti žemės judėjimą. Betono sistema yra atspari lenkimui, išlaikant konstrukcijos vientisumą ir hidraulinį efektyvumą. Betoninė nuotekų sistema turi atsparumą dilimui ir atsparumą korozijai, ypač lietaus nuotekų sistemoms su abrazyviniu smėliu, patenkančiu į vandenį.

Gaminami gelžbetoniniai vamzdžiai, kurių skersmuo yra nuo 400 iki 1600 mm, o gylis - 10 metrų.. Neslėgio gelžbetonio drenažo griovys skirtas požeminiam vandeniui ir buitiniams skysčiams, kurie nėra koroziniai, transportuoti gelžbetoniui ir vamzdynų sandarinimui. Dujotiekis suprojektuotas tiesti po žeme.

Iš gelžbetonio ir betono yra gaminami laiptų maršai, kurie naudojami nuosavuose namuose, daugiabučiuose, ligoninėse ir visur, kur tik galima pagalvoti, nes tokia konstrukcija ilgaamžė, saugi ir patvari.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)