Spausdinti šį puslapį

Anykščiuose vyksta XII-asis dokumentinių filmų festivalis ADOX!

Rugsėjo–spalio ketvirtadieniais rodomi pasaulyje pripažinti, su Anykščiais susiję kūrėjų filmai. Vyksta fotografijų parodos ir instaliacijos. Renginio vieta – Vilniaus g. 36, Anykščiai.

Rugsėjo 16 d., ketvirtadienį, 17 val. 30 min. filmas „Omarų sriuba“ (Ispanija, Islandija, Lietuva, 2020 m.).

Dalyvauja kompozitorius Gintaras Sodeika, prodiuseriai Algimantė Matelienė, Arūnas Matelis.

Broliai Krilis ir Alis, kuriems priklauso uostamiesčio kavinė, čia leidžia dienas šnekučiuodamiesi su žvejais. Kartą per mėnesį kavinėje susirinkę gyventojai prisimena neseniai anapilin išėjusių vietinių vardus, taip tikėdamiesi juos kuo ilgiau išsaugoti atmintyje. Reaguodama į kasmet gausėjančius turistų srautus, viena korporacija neseniai pasiūlė miestelyje pastatyti viešbutį, o mažą šeimos kavinę paversti teminiu restoranu. Šeimininkams teks spręsti, ką daryti su gyventojų numylėta vieta ir joje ruošiama omarų sriuba.

20 val. filmas „Kelionės namo“.

Dalyvauja režisierė Ramunė Rakauskaitė, operatorė Kristina Sereikaitė, prodiuseriai Algimantė Matelienė, Arūnas Matelis.

Tai – nuotaikinga istorija apie pirmąsias Amerikos lietuvių akistatas su okupuota tėvyne. Ką jautė ir matė atvykstantieji – šiandien nepakartojama bei keista. Karo metais priverstiems palikti šalį filmo herojams įstrigo nostalgiški, naivūs tėvynės vaizdiniai ir lūkesčiai. Tačiau atvykus jų laukė kitokia realybė! Ši grįžimo namo istorija atskleidžia praėjusios epochos dvasią ir dviejų civilizacijų sandūrą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)