Spausdinti šį puslapį

Dažniausiai pasitaikančios šaltojo sezono mados klaidos

Nukritus oro temperatūrai, tenka atsisveikinti su džinsiniais šortais, vasarinėmis suknelėmis ir basutėmis – šiuos rūbus pakeičia paltai, jaukūs megztiniai ir šiltesni batai. Visgi, tiek renkantis juos, tiek ir kitą šiltesnę aprangą, neišvengiama mados klaidų, kurios ne tik neleidžia atskleisti viso ilgai puoselėto stiliaus potencialo, bet ir gali pridėti mums keletą papildomų metų. Jei norisi to išvengti, iš anksto susipažinkite su dažniausiais stiliaus nesusipratimais ir pačios jų nebekartokite.

Dėvimi pernelyg laisvi drabužiai

Šiuo atveju svarbu atskirti populiariojo „oversized“ stiliaus rūbus nuo tų, kurie paprasčiausiai Jums yra per dideli – dėvėdamos tokią aprangą, dažnai atrodysite taip, tarsi būtumėte užsidėjusios maišą. Su šia užduotimi labai lengvai susitvarkysite atsižvelgusios į drabužių rankoves: jeigu jos nėra per ilgos, rūbas yra tinkamas dėvėti, tačiau jeigu rankovės siekia riešus, atitinkamas rūbas Jums paprasčiausiai yra per didelis.

Atsisakoma baltos spalvos rūbų

Taisyklė, jog žiemos laikotarpiu reikia atsisakyti baltos spalvos drabužių, yra viena iš labiausiai pasenusių. Tokie rūbai gali būti ir prašmatnūs, ir labai jaunatviški bei žavūs, tad tikrai nereikia laukti šiltesnių orų, kad galėtumėte jais pasipuošti. Baltas kelnes galite derinti su dryžuota palaidine ar pilku paltu, o jeigu renkatės baltą megztinį, prie jo puikiai tiks tamsesnio audinio džinsai. Megztiniai apskritai yra vieni populiariausių šaltojo sezono rūbų – jei norite papildyti jų kolekciją, spauskite čia.

Vienas paltas derinamas su visais drabužiais

Pačiu šalčiausiu metų laikotarpiu gali kilti minčių kiekvieną dieną dėvėti tą patį juodą paltą, jog tikrai visą dieną būtų šilta. Tačiau net ir tuomet, jei kasdien jį derinsite su vis kitais drabužiais, toks viršutinis rūbas galiausiai taps kaip antra oda, kuri užgoš visą Jūsų puoselėjamą įvaizdį. Nesuklysite, jei šį sezoną savo spintą papildysite keliais papildomais, neutralių atspalvių paltais, kuriuos galėsite derinti prie skirtingų aprangos detalių. Verta pagalvoti ir apie stilingus kailinukus – platų jų pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

Pamirštama apie drabužių sluoksniavimą

Rudens ir žiemos mada visuomet yra susijusi su sluoksniavimu – naudodamos įvairias spalvas, modelius ir tekstūras, labai lengvai galite sukurti vis kitokį savo įvaizdį. Be to, tai puiki galimybė į savo garderobą įtraukti ir mėgstamiausias vasariškas palaidines – tikrai ne visoms iš jų būtina dulkėti spintoje iki sekančio šiltojo sezono.

Tačiau reikėtų nepamiršti, jog drabužių sluoksniavimas taip pat yra menas. Nors šiuo atveju galimi patys įvairiausi eksperimentai, turėtumėte įsidėmėti vieną pagrindinę taisyklę – niekuomet nesuklysite, jei plonesnius rūbus derinsite su šiltesniais. Jeigu pasirinksite storą megztinį, paltas turėtų būti plonesnis, o jeigu dėvėsite plonesnę palaidinę, prie jos drąsiai galite derinti storesnį paltą ir šiltesnį šaliką. Šiuo atveju svarbiausia išlaikyti balansą.

Pasirenkama netinkama avalynė

Moteriški aulinukai ir ilgaauliai batai yra populiariausia šaltojo sezono avalynė, tad apie aukštakulnius ar kitus panašius apavus šiuo laikotarpiu geriausia pamiršti. Spalvų ir stilių pasirinkimas šiuo atveju nėra pats svarbiausias – geriausia, jei pirmenybę teiksite kuo patogesniems batams, su kuriais stabiliai jausitės net ir tuomet, jeigu teks vaikščioti šiek tiek slidesniais keliais. Jeigu visgi norisi pridėti sau papildomo ūgio, vietoj kulnų rinkitės platformas – avėdamos tokią avalynę, taip pat atrodysite grakščiai, tačiau tikėtina, kad vaikščiosite ir saugiau, ir komfortiškiau.

Išvengusios visų šių klaidų, net ir šaltuoju sezonu galėsite atrodyti nepriekaištingai. Papildomi sluoksniai ir aksesuarai suteikia galimybę sukurti labai įdomų ir išskirtinį įvaizdį – būtinai tuo pasinaudokite!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)