5 būtiniausi reikmenys leliukui

Kūdikio gimimas labai laukiamas įvykis, kuriam tėveliai visada nori būti pasiruošę. Šiame straipsnyje pateikiami 5 būtiniausių reikmenų leliukui sąrašas, kuris tikimės, jog padės tėveliams lengvai ir greitai pasiruošti kūdikio gimimui.

Miegui skirti reikmenys

Vienas svarbiausių ir reikalingiausių daiktų yra leliukui skirta lovytė arba lopšys. Išsirinkus norimą lovytę, žinoma, labai svarbu įsigyti ir pagal lovytės dydį tinkamą bei kokybišką čiužinį, bent porą pagalvių ir lengvų antklodžių. Taip pat svarbu apsirūpinti bent pora patalynės komplektų, kurie gali būti naudojami pakaitomis. Ramaus tiek leliuko, tiek tėvų miego užtikrinimui taip pat svarbu įsigyti bent porą čiulptukų. Jei tėveliai nenori pripratinti vaiko prie čiulptuko, migdukai yra puiki alternatyvus pasirinkimas vietoj čiulptuko. Tiek čiulptukai, tiek migdukai gali vaikui padėti atsipalaiduoti ir nusiraminti, o tai užtikrina ne tik vaiko, bet ir tėvų kokybišką miegą.

Pervystymui reikalingi daiktai

Leliuko vystymui skirtų reikmenų atžvilgiu labai svarbu įsigyti sauskelnių, drėgnų servetėlių ir neperšlampamų paklotų. Taip pat labai rekomenduojama įsigyti nešiojamus vystymo kilimėlius, kurie gali praversti prireikus pervystyti leliuką, kai su kūdikiu tėvai yra svečiuose, pas gydytoją ar keliauja.

Vonios reikmenys

Iš leliuko maudymui skirtų reikmenų bene svarbiausias yra kūdikiui skirta vonelė arba vietoj vonelės naudojami kriauklių ar vonios įdėklai skirti vaiko maudymui. Taip pat įsigijus vonelę ar vaiko maudymui skirtą vonios įdėklą, svarbu nepamišti išsirinkti švelnius ir minkštus natūralaus audinio rankšluosčius, leliukui skirtą šampūną, muilą, odos losjoną, plaukų šukas, nagų žirklutes, chalatą.

Maitinimui reikalingi daiktai

Kokių maitinimui reikalingų daiktų tėveliams reikės, priklauso nuo to, ar mama kūdikį maitins krūtimi ar mišinuku. Bet kokiu leliuko maitinimo atveju, tėveliams patartina įsigyti seilinukų ir šluoščių. Maitinant kūdikį mišinuku svarbu įsigyti bent porą buteliukų su čiulptukais, kurių iš tiesų gali prireikti retkarčiais maitinant kūdikį ir krūtimi. Taip pat labai rekomenduojama įsigyti buteliuko šepetėlį plovimui, buteliukų šildytuvą ir buteliukams plauti skirtą indaplovės krepšelį.

Drabužėliai

Leliukui skirtų drabužių atžvilgiu labiausiai rekomenduojama įsigyti kelis tiek trumpomis, tiek ilgomis rankovėmis bodžius bei kelis priekyje lengvai atsagstomus šliaužtinukus. Dažniausiai patariama įsigyti po 4-6 vieno dydžio skirtingų ilgių rankovių bodžius ir šliaužtinukus. Nereiktų jų įsigyti daugiau, nes kūdikis auga labai greitai ir neužilgo jam reikės jau didesnių šliaužtinukų ir bodžių. Taip pat labai svarbu pasirūpinti ir keliais viršutiniais rūbeliais tokiais, kaip 2-3 tamprios kelnės, 4-6 užsegami marškinėliai ir 2-3 megztiniai. Labai svarbu įsigyti bent pora naktinių šliaužtinukų skirtų miegui, bent porą medvilninių kepurėlių bei kelias poras medvilninių kojinių ir bent viena porą vilnonių kojinių. Jei leliukas gims šaltuoju metų laiku, svarbu turėti porą striukių ir šiltesnių kepurių. Taip pat bet kuriuo metų laikui leliukui reikalinga bent pora dekiukų įvyniojimui ir apklojimui arba alternatyvus sprendimas – kūdikių miegmaišis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų