Į banką prekybos centre – tik su galimybių pasu

Į redakciją paskambinusi mūsų skaitytoja sakė pensiją gaunanti per „Medicinos banką“, įsikūrusį prekybos centre „Eifelis“, tačiau įsigaliojus galimybių pasams, nebegalinti į jį patekti.

Moteris papasakojo, kad banko kortelės ji neturi. Galimybių paso – taip pat. Nesiskiepijo, nes yra alergiška. Iki šiol, gavusi pensiją, nueidavo į banką ir darbuotojos paprašydavo išmokėti pinigus.

Tačiau, įsigaliojus galimybių pasams, to padaryti nebegali, nes nėra įleidžiama į prekybos centro, kuriame veikia bankas, patalpas. Skambinant telefonu, banko darbuotoja, pasak moters, sakė, kad, norint patekti į banką, galimybių paso nereikės, tačiau apsaugos darbuotojas, tikrinantis galimybių pasus prie prekybos centro įėjimo, neįleido, nors moteris ir tikino, kad nori patekti tik į banką, o ne parduotuves, kur reikalingas galimybių pasas.

„Kaip man dabar gyventi be pinigų? Negalėsiu net maisto nusipirkti“, – sakė skambinusioji. Ji mano, kad turėtų būti laikomasi ne tik reikalavimų, bet ir žmogiškumo. Jei nebus kitos išeities, ketina pradėti naudotis kito banko paslaugomis, tačiau dabar iš sąskaitos nusiimti gautų pinigų negali. Elektronine bankininkyste nesinaudoja.

Paskambinus UAB „Medicinos bankas“ konsultacijų centro telefonu, centro konsultantė informavo, jog jei asmuo neturi galimybių paso, jis banko padaliniuose yra aptarnaujamas, tačiau ne ilgiau nei 15 min. Atliekamos paprastos, daug laiko nereikalaujančios operacijos.

Pasiteiravus apie galimybę patekti į banką Ukmergėje, konsultantė atsakė, kad, jei bankas yra prekybos centro patalpose, laikomasi prekybos centrui nustatytų reikalavimų. 

„Nors bankai, kaip ir vaistinės ar pašto skyriai gali aptarnauti klientus be galimybių pasų, kai kontakto tarp darbuotojo ir kliento laikas yra iki 15 minučių, LR Vyriausybės sprendimu šios paslaugos be galimybių pasų prekybos centruose yra neprieinamos.

Suprantame ir apgailestaujame dėl tokios situacijos, tačiau „Medicinos bankas“ privalo laikytis nurodytų Vyriausybės reikalavimų, todėl savo klientus, kurie neturi galimybių pasų, trumpoms operacijoms kviečiame apsilankyti banko padaliniuose, kurie turi atskirus įėjimus iš gatvės, bei primename, kad didžiąją dalį bankinių paslaugų galima atlikti naudojantis interneto banku“, – atsakė UAB „Medicinos bankas“ atstovas žiniasklaidai.

UAB „Norfos mažmena“, kuriai priklauso prekybos centras „Eifelis“, atstovas spaudai Darius Ryliškis sakė, kad banko klientams taikomi tokie patys reikalavimai, kaip ir visiems kitiems prekybos centro lankytojams. „Pagal teisės aktus, norint į prekybos centre įsikūrusias įstaigas patekti be galimybių pasų, į jas reikalingi atskiri įėjimai iš lauko. Minėtas bankas atskiro įėjimo neturi. O į prekybos centrą žmonės be galimybių pasų neįleidžiami“, – sakė D. Ryliškis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Cirkas 2021-09-28 12:48
Pereisiu i kita banka viso gero!!!! Klounai
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų