Kaip derinti kombinezoną?

Daugumai žmonių rūbai padeda sukurti savitą ir originalų stilių. Tam, kad būtų galima išsiskirti iš minios, padeda skirtingos stiliaus detalės, kurias surasti iš tikrųjų nėra paprasta, todėl reikia išties atidžiai pagalvoti apie neįprastus drabužių pasirinkimus. Vieną iš tokių galima laikyti kombinezonus (pvz., reima). Nors ir kombinezonus prisimename iš vaikystės žiemų, dabartiniame pasaulyje juos galima derinti ne tik žiemą ir nebūtinai einant leistis su rogutėmis nuo kalniuko.

Kokia yra kombinezono atsiradimo istorija?

Rūbus yra smagu dėvėti tada, kai yra žinoma jų atsiradimo istorija. Ypač tada, jeigu ji yra ganėtinai sena ir galite stebėti jos pasikeitimo revoliuciją.

Tiesa, moteriškus kombinezonus geriausia yra derinti su klasikiniais, kitais žodžiais sakant - bazinio garderobo elementais. Tai tikrai nereiškia, kad ir reikia vadovautis šiuo faktu - kombinezonus galima derinti ir su įdomesniais rūbais arba aksesuarais, o iš jų galima sukurti įvairiausių bei skirtingoms progoms tinkančių derinių. Kombinezonas puikiai tinka tiems, kurie nenori gaišti laiko pamąstymams - „ką apsirengti?“, o tiesiog greitai, bet ir gražiai susikurti puikų tos dienos derinį. Nors ir kombinezono atsiradimo istorija yra itin mažai susijusi su mada, tačiau sąsajas sudaro greitėjantis gyvenimo tempas, o vien rūbo angliškas pavadinimas jump suit reiškia, kad gali į jį įšokti. Pirminė kombinezono paskirtis ir buvo susijusi su greitu tempu, nes tai yra nardytojų ir parašiutininkų drabužis. Vėliau rūbą pamėgo ir vairuotojai, ir lėktuvo pilotininkai, todėl ilgą laiką kombinezonai buvo siejami su šiomis darbo profesijomis ir jau tikrai ne su mada. Viskas pasikeitė 1919 metas, kai vienas italų Futurizmo šakos menininkas Florentine Thayat, sukūrė kombinezoną, kuris atspindėjo išlaisvinimą ir kurį kiekvienas gali pasisiūti iš vieno audinio. Dizainerė Elsa Schiaparelli, pirmoji pritaikė moterišką kombinezoną madoje. Tai buvo XX amžiaus, ketvirtojo dešimtmečio pabaiga, kai Elsa suorganizavo madų kolekcijos pristatymą ir jame buvo demonstruojami prabangūs kombinezonai skirti moterims, kurie buvo pasiūti iš šilko. Dar prieš tai ir Coco Chanel buvo pristačius pižamos tipo kombinezoną, kuris buvo skirtas nešioti vasaros metu esant kurorte. 

O kaip yra dabar?

Anksčiau, kombinezonus devėdavo tik įžymūs žmonės, tačiau po truputį viskas pasikeitė ir šis išpopuliarėjo ir gatvės madoje. Lyginant su anų laikų ir dabartiniais, šiuolaikiniai kombinezonai yra ne tokie ryškūs, paprastesnio silueto, siuvami iš skirtingų audinių bei yra pritaikyti dėvėti tiek šiltuoju, tiek šaltuoju metų sezonu. 

Pilkas kombinezonas yra saugiausias pasirinkimas, nes ši spalva yra neutraliausia, kuri dera beveik prie visko. Pasirinkus ryškius aksesuarus galima atrodyti spalvingai, o priderinus švelnesnius arba tamsesnius tonus - paprasčiau ir klasiškiau. 

Kaip derinti kombinezoną prie skirtingų aksesuaro detalių?

Kombinezonas yra patogus tuo, kad jį galima tiek laisvalaikio, tiek atostogų, tiek vakarėlio metu. Tam, kad jums nekiltų dvėjonių, kaip pritaikyti skirtingas aksesuaro detales šioms skirtingoms progoms, reikia atkreipti dėmesį į keletą aspektų:

  • laisvalaikis - kombinezonas gali būti priskirtas vienas iš patogiausių laisvalaikio drabužių. Taip yra todėl, nes jis visiškai nevaržo judesių ir leidžia lengvai judėti. Tam tik reikia priderinti stilingus sportinius batelius, keletą papuošalų ir klasikinę odinę striukę (kožą)
  • atostogos - tam, kad kombinezonas atrodytų puikus pasirinkimas jūsų atostogų metu, rinkitės jį ryškesnės spalvos, su skirtingais raštais ar ornamentais bei priderinkite paplūdimio krepšį, skrybėlę, nuo saulės akinius ir basutes
  • vakarėlis - prie kombinezono priderinkite ryškiaspalvius aukštakulnius, delninę ir prabangius aksesuarus. Taip pat ryškus makiažas gali pridėti ryškumo ir elegancijos!

Daugiau: striukės

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų