Spausdinti šį puslapį

Seminare – aktualiausios Europos Sąjungos temos

Seminaro svečiai – Europos Parlamento nariai Rasa Juknevičienė, Juozas Olekas, Sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė, Joniškio ligoninės direktoriaus pavaduotojas Martynas Gedminas. Renginį moderavo LRT žurnalistė Rūta Kupetytė.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Seminaro svečiai – Europos Parlamento nariai Rasa Juknevičienė, Juozas Olekas, Sveikatos apsaugos viceministrė Živilė Simonaitytė, Joniškio ligoninės direktoriaus pavaduotojas Martynas Gedminas. Renginį moderavo LRT žurnalistė Rūta Kupetytė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Europos Parlamento biuras Lietuvoje ir Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje  žurnalistus iš šalies regionų sukvietė į seminarą.

Praėjusią savaitę Vilniuje dvi dienas vykusiame seminare diskutuota aktualiausiomis Europos Sąjungos temomis.

Žinių suteikė Europos Parlamento biuro Lietuvoje vadovė Daiva Jakaitė, laikinoji Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovė Agnė Kazlauskaitė, Rytų Europos studijų centro direktorius Linas Kojala ir kiti lektoriai.

Apie žiniasklaidos laisves Europoje bei svarbiausius iššūkius kalbėjo „Freedom House“ Lietuvos skyriaus vadovas Vytis Jurkonis.

Patirtimi dalijosi Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, Nacionalinės rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos pirmininkė Vilija Butkuvienė.

Į susitikimą su žurnalistais iš visos Lietuvos atvyko Europos Parlamento nariai Andrius Kubilius,  Bronis Ropė, Rasa Juknevičienė, Juozas Olekas.

Daug kalbėta ekonomikos skatinimo ir, žinoma, pandemijos temomis.

Europos Parlamento biuras ir Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje seminarus regioninei žiniasklaidai rengia kasmet. Karantino metu jie rengti nuotoliniu būdu, o dabar vėl sugrįžta prie gyvų susitikimų, kurių metu yra galimybė ne tik praplėsti žinias, bet ir pabendrauti su kolegomis bei pasidalyti patirtimi.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)