Spausdinti šį puslapį

Kaip paruošti lovą geram žiemos miegui?

Tuo metu, kai ne tik einame miegoti tamsoje, bet dar su tamsa ir keliamės, svarbu gerai išsimiegoti. Jei pastaruoju metu miegas tapo ne toks gilus, o ryte tiesiog neįmanoma atsikelti, galime spėti, kad kalta ir netinkama lova.  Geras čiužinys, antklodė ir pagalvė, norint gerai išsimiegoti, yra būtini ir neišskiriami kaip Švenčiausioji Trejybė, be kurio nors vieno tai neįmanoma. Jei atrodo, kad galėtų kurio nors trūkti, pažiūrėk, ką JYSK siūlo iš minėtos trijulės, kad pabudęs ryte nesijaustum neišsimiegojęs. Tu tikriausiai jau ne kartą esi tai girdėjęs, bet mes iš TIESŲ turime, ką pasiūlyti!

Čiužinys: kietas ar minkštas?

Kad išsirinktum sau tinkamiausią čiužinį, reikia geriau įsigilinti, kas siūloma, ir viską vertinti kuo praktiškiau. Dažnai klaidingai manoma, kad ypač minkštas čiužinys bus pats patogiausias – taip ir atrodo kelias pirmąsias minutes, bet tuoj pradedama jausti tas kūno vietas, apie kurias netekdavo net pagalvoti. Todėl JYSK čiužiniai ne šiaip yra su skirtingais užpildais, jų skirtingi kietumo lygmenys. Vienas iš patikimiausių Tau tinkamo kietumo rodiklių yra mėgstamiausia miegojimo padėtis: minkštesni čiužiniai geriau tinka gulintiesiems ant šono, o kietesnius labiau vertins tie, kas miegodami guli ant pilvo arba nugaros.

Renkantis čiužinio užpildą, reikia atsižvelgti į kelis ypatumus. Jei Tau svarbi stangri ir formos nekeičianti kūno atrama, pirmiausia siūlome pasidomėti JYSK spyruokliniais čiužiniais. Įvairios spyruoklių, kurioms naudojamos kokybiškos medžiagos, sistemos sukurtos taip, kad būtų užtikrintas kuo geriausias ir patogiausias gulinčiojo ant čiužinio kūno išlinkimas miego metu. Šiuo metu populiariausi mūsų asortimente yra putų čiužiniai, kurių užpildą sudaro vien putos arba putos ir spyruoklių sistema, šie čiužiniai pasižymi įvairiomis funkcijomis. Ypač vertinami su Memory putomis, „atsimenantys“ natūralius kūno kontūrus ir padėtį miegant, bet taip pat išlaikantys kūno padėties stabilumą.

Antklodė: plona ar stora?

Kaip Tu miegi rudenį ir žiemą? Antklodė ant galvos, viena koja iškišta, ar esi antklodės „vagis“? Kad ir kaip būtų, vienas raktinis žodis tinka skirtingiems miegojimo įpročiams. Tai – ANTKLODĖ. JYSK pasiūlymus lengviau apžvelgti pagal antklodės užpildo rūšį – natūralus ar poliesterio. Svarbiausi kiekvienos rūšies užpildų privalumai yra skirtingi: natūralus užpildas gerai sugeria drėgmę, ši medžiaga lemia tai, kad antklodė kvėpuoja ir sulaiko šilumą. Dirbtinis užpildas tinkamas tiems, kas vertina nuo alergijos apsaugančias medžiagas, pritaikytas jautriai odai, ir gaminius, kuriuos lengva prižiūrėti bei galima ilgai naudoti. Atmink, jog kiekvienos antklodės tinkamumą lemia ir jos priežiūra – svarbu antklodę dažnai pakratyti ir vėdinti gryname ore, kad joje nesikauptų dulkės, kurios Tave miegantį erzintų.

Pagalvė: aukšta ar žema?

Pagalvė, nors neužima daug vietos, kalbant apie miego kokybę, yra tokia pat svarbi kaip antklodė ir čiužinys. Tai galima suprasti, jei naktį pagalvę reikia vis pamaigyti, kad būtų maloniau juntama po galva. Vadinasi, Tavo kūnas jaučiasi pakankamai patogiai ant pasirinkto čiužinio ir yra užklotas gera antklode, tačiau galva vis neranda tinkamos vietos. Gera pagalvė yra tokia, kuri suteikia atramą stuburui ir išlaiko jo natūralią padėtį visą miegojimo laiką – ji turi būti pakankamai aukšta ir tvirta, kad gulint ant šono stuburo padėtis būtų tiesi. Užpildą pasirink įvertinęs kiekvienos rūšies teikiamą naudą. Poliesterio užpildas bus šiek tiek minkštesnis, tai tinkamas pasirinkimas tiems, kam pasireiškia alerginė reakcija, kieno jautri oda, be to, poliesterio pagalves lengva prižiūrėti. Natūralus užpildas, toks kaip plunksnos, pūkai arba vilna, yra lengvai sugeriantis ir gerai kvėpuojantis, tai – ilgai tarnausianti atrama galvai. Platus asortimentas ir anatominių pagalvių – rasite pagamintų ir iš Memory putų, skirtų tiems, kam reikalinga papildoma atrama sprandui.

Jeigu visa tai perskaitęs supratai, kad buvo Tau aktualios informacijos, rašoma būtent apie Tavo miegojimo įpročius, užsuk į vieną iš JYSK parduotuvių arba apsilankyk JYSK.lt! Parduotuvėje galėsi pasikalbėti su mūsų konsultantu, kuris padės išsirinkti Tau tinkamiausią gaminį, o rinkdamasis jį internetinėje parduotuvėje – pasinaudoti mūsų patarimais arba peržvelgti išsamius JYSK katalogus.

Užs. Nr. 703

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)