Kaip sutaupyti perkant prekes internetu

Apsipirkimo internetus privalumus patiria net tie pirkėjai, kurie anksčiau pirmenybę teikia įprastoms fizinėms parduotuvėms. Pagrindinis šio apsipirkimo tipo pranašumas yra greitis, patogumas ir galimybė sutaupyti.

Kaip sutaupoma perkant internetu ir kaip įsigyti prekes už mažiausią galimą kainą? Tam, kad perkant internetu pavyktų išleisti mažiau, reikia tam tikro apdairumo, žinojimo bei patirties.

Pirma, internetinio apsipirkimo patogumas ir paprastumas gali sąlygoti tai, kad į pirkinių krepšelį lengva ranka prisikrausite daugiau prekių, nei iš karto planavote. Efektyviausia spontaniškų pirkinių prevencija – iš anksto pasiruoštas ir gerai apgalvotas pirkinių sąrašas–tai vienas iš geriausių būdų valdyti savo išlaidas. Šis sąrašas padės ir efektyviam laiko valdymui, nes žvalgymasis po begalines elektroninių parduotuvių lentynas gali sąlygoti net laiko nuovokos praradimą.

Internetinės parduotuvės įtemptai konkuruoja tarpusavyje, todėl patartina
patikrinti konkrečios prekės kainą pas skirtingus pardavėjus. Beveik visos elektroninės parduotuvės siūlo nemokamą pristatymo paslaugą, kai pirkinių krepšelio vertė siekia tam tikrą sumą. Neretai būna numatytas apsipirkimo mokestis, kai apsiperkama už mažesnę nei nustatytą sumą. Dėl šių priežasčių patariama įsigyti daug prekių vienoje, didelį asortimentą ir konkurencingas kainas turinčioje elektroninėje parduotuvėje. Internetinių parduotuvių naujienlaiškių užsisakymas ir skaitymas teikia informaciją apie nuolaidas, išpardavimus ir specialias akcijas. Lojaliems pirkėjams būna pasiūloma nuolaida pirmam apsipirkimui, štai kodėl vertėtų drąsiai užsisakyti pageidaujamus naujienlaiškius. Nereikėtų pamiršti pirkėjo teisės persigalvoti ir grąžinti prekes. Gavus siuntinį ir supratus, kad išlaidos šiek tiek viršija planavimą, o galbūt ir galimybes, visada galima užpildyti grąžinimo dokumentą ir išsiųsti prekes pardavėjui atgal.

Tiesa ta, kad vienos pigiausios internetinės parduotuvės nėra, nes mažiausių kainų lyderiai nuolatos keičiasi, o pastaraisiais metais Lietuvoje populiarėjančios kainų palyginimo platformos padeda rasti priimtiniausią kainą. Pirkėjai, svajojantys įsigyti naujausių technologijų modelius, turėtų pasitelkti kantrybę ir palūkėti bei pasvarstyti, ar iš tiesų yra būtinybė įsigyti labiausiai patobulintą, o kartu ir brangiausią prekės, telefono modelį vos jam atsiradus. Palaukus bent keletą mėnesių, naujojo prietaiso kaina paprastai nukrinta ir tuomet pirkėjas įgyvendina galimybę sutaupyti visai neblogą sumą.

Kadangi grąžinimo procesas daugelyje internetinių parduotuvių yra gana paprastas, perkantiesiems apsimoka įsigyti daugiau prekių vienu metu. Grąžindami patirsime siuntimo išlaidų, nesvarbu kiek prekių grąžintume, taigi pasimatuoti ir geriau išsirinkti galima iš didesnio kiekio atsisiųstų dalykų.

Vertėtų nepamiršti ir patarimo, kad „šykštus moka du kartus”. Patariama vengti parduotuvių, kuriose viskas atrodo daug pigiau, nei įprasta. Visi geri dalykai, kuriuos esame pirkę, turėdavo savo kainą. Labai pigi kaina dažnai gali reikšti itin prastą kokybę.

Kai kurios interneto parduotuvės siūlo tam tikras lojalumo programas, leidžiančias tikrai produktyviai sutaupyti. Perkate prekes, už jas gaunate taškų, o kitą kartą, kai atsiskaitinėjate, tie taškai sumažina kainą. Verta pasinaudoti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų