Nutiko nelaimė ir sugedo jūsų telefonas? Kreipkitės į profesionalus!

Jei atrodo, kad pametėte telefoną, gali atsirasti daug nemalonių jausmų. Šį jausmą galite žinoti netyčia palikę telefoną namuose. Dar blogiau, jei telefonas staiga nustoja veikti. Kur šiuo atveju pirmiausia kreiptis? Kada turiu mokėti už remontą ir kada baigiasi nemokama pagalba? 

Kiek laiko paprastai galioja mobiliojo telefono garantija? Nuo ko tai priklauso: nuo pardavėjo ar gamintojo?

Lietuvoje dažniausiai taikoma 2 metų garantija, kurią garantuoja pardavėjas. Gamintojas gali suteikti trumpesnį garantinį laikotarpį, nei reikalauja valstybės įstatymai. Tokiu atveju antraisiais metais po pardavimo suteikiama garantija-remonto, pakeitimo, grąžinimo išlaidoms ir jas padengia pardavėjas.

Tačiau dauguma gamintojų (pvz., „Samsung“, „Huawei“, „Sony“, LG, „Nokia“) savo įrenginiams suteikia 2 metų garantiją.

Sugedo telefonas: ką pirmiausia daryti, kur kreiptis? Nebijokite, specialistai išgelbės jūsų telefoną

Jei prietaisas sugenda per garantinį laikotarpį (per 2 metus po pirkimo), geriausia kreiptis į pardavėją. Tada pardavėjas pristato įrangą į gamintojo įgaliotą aptarnavimo centrą arba nukreipia pirkėją į atitinkamą aptarnavimo centrą. Paprastai tiekėjas prieš parduodamas įrangą nurodo, į kurį aptarnavimo centrą asmuo turėtų kreiptis, jei iškiltų gedimas.

Populiariausi Lietuvos gamintojai dirba su įgaliotais aptarnavimo centrais, todėl „Samsung“, „Huawei“, „Apple“, „Sony“, LG ir „Nokia“ vartotojai gali sutaupyti laiko kreipdamiesi į įgaliotus aptarnavimo centrus. Trikčių šalinimo laikas yra daug trumpesnis. Pvz. „Samsung“ technikai, dirbantys salone darbo dienomis, gali apžiūrėti ir pataisyti „Huawei“ įrangą tą pačią dieną, taip pat galimas ir Iphone 11 remontas, Iphone 12 remontas per keletą dienų.

Kiek laiko užtrunka sugedusio telefono remontas? Ar įmanoma gauti pakaitinį telefoną?

Išardymas, tikrinimas, dalių keitimas ir surinkimas paprastai trunka vieną valandą.

Jei remonto neatlieka konkretus gamintojas salone, kuriame palikote telefoną. Pvz: „LG“, „Sony“, „Nokia“ ir „Cat“ įranga yra tikrinama ir remontuojama centriniame servise. Persiuntimas (į abi puses) prideda 2 darbo dienas. Todėl tokia įranga remontuojama ne per vieną darbo dieną, o per tris darbo dienas. 

Dėl laukiamo gamintojo patvirtinimo. Jeigu klientas nenori sugedusio įrenginio remontuoti, o prašo įrenginiui išrašyti broko aktą (įrenginio defektaciją patvirtinantis aktas, įpareigojantis pardavėją grąžinti klientui pinigus). Gamintojo patvirtinimas (atsakymo gavimas) gali užtrukti iki savaitės. Dažnai gamintojas pasiūlo įrenginio keitimą, o ne broko aktą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų