Ką Kalėdų proga dovanoti vaikams?

Turbūt nesuklysime, jei pasakysime, kad vaikams Kalėdos yra viena mėgstamiausių švenčių. O kaipgi kitaip – juk šios šventės proga vaikai visuomet gauna dovanų. Šiai šventei suaugusieji neretai ima ruoštis dar gerokai iš anksto, todėl pateiksime keletą idėjų, kurios jums padės paprasčiau apsispręsti, ką padovanoti vaikams. Pasirinkimo galimybių yra tikrai nemažai, taigi, atraskite pačius tinkamiausius sprendimus.

Sezoniniai drabužiai

Tai – praktiška dovana, kuri tikrai gali nudžiuginti ir pačius mažiausius. Jei drabužius planuojate dovanoti Kalėdų proga, geriausia rinktis žieminius rūbus, kuriais vaikai galėtų iš karto pasipuošti. Niekam ne paslaptis, kad vaikai tikrai nepasižymi ypatinga kantrybe, todėl gavę dovanų vasarinių drabužių jie gali paprasčiausiai nusivilti. Puikiu pasirinkimu gali būti šiltas ir kokybiškas lassie žieminis kombinezonas, kuris neleis sušalti net ir pačiais žvarbiausiais orais. Taip pat vaikus gali nudžiuginti spalvingos pirštinės, nauja kepurė ar kiti žiemos aksesuarai.

Rogutės ar pačiūžos

Nors žiemos laikotarpiu dauguma mūsų mieliau renkasi buvimą šiltuose namuose nei pasivaikščiojimą lauke, tačiau reikėtų nepamiršti, kad vaikus būtina pratinti prie aktyvaus laisvalaikio, kurį galima rinktis visais metų laikais. Jei Kalėdų proga vaikams padovanosite naujas rogutes ar pačiūžas, tikėtina, kad jie tiesiog degs nekantrumu kiek įmanoma greičiau išbandyti lauko pramogas.

Dovanos patiems mažiausiems

Naujagimiams dažniausiai dovanojami praktiški daiktai: drabužėliai, šiltos antklodės, ir t.t., ir tai tikrai gali būti puiki idėja. Taip pat galite ieškoti siūlomų dovanų rinkinių, migdukų, barškučių, ir t.t. Svarbiausia – įsitikinti, kad parinkta dovana yra pakankamai saugi, todėl jums visada pagelbės prekių aprašymuose pateikta platesnė informacija, kuri padės kur kas paprasčiau apsispręsti dėl savo pasirinkimo.

Lavinamosios knygelės

Meilė knygoms turi būti įskiepijama jau nuo pat mažų dienų, todėl įvairios knygelės visuomet yra puiki dovanos idėja. Šiuolaikinės vaikiškos knygelės yra labai spalvingos ir motyvuojančios vaikus domėtis jose pateikta informacija, todėl tokia įteikta dovana bus ne tik smagi, bet taip pat ir labai naudinga. Renkant tinkamiausias knygeles tereikia atsižvelgti į rekomenduojamą „skaitytojų“ amžių, ir tai jums padės išrinkti tinkamiausią dovaną.

Įvairūs žaislai

Tokia dovana visuomet džiugina vaikus, todėl žaislai neabejotinai yra viena geriausių dovanos idėjų. Puikiu pasirinkimu gali būti Lego žaislai, kurie džiugina ne vien tik vaikus, bet taip pat ir suaugusiuosius. Pavyzdžiui, itin didelio susidomėjimo sulaukia lego minecraft žaislai, tačiau renkant šio žaislo modelį vertėtų pasidomėti, ar vaikas dar jo neturi. Taip pat puikiu pasirinkimu gali būti įvairios dėlionės ar kiti žaislai, kurie padeda lavinti smulkiąją motoriką.

Piešimo reikmenys

Dauguma vaikų labai mėgsta piešti, todėl piešimo reikmenys yra dar viena puiki dovanos idėja, kuri tikrai sulauks palankaus įvertinimo. Padovanokite piešimo lentą, molbertą, įvairių spalvų pieštukų, flomasterių ar kreidelių, ir t.t. Galite net neabejoti, kad tokia dovana bus išbandyta dar tą pačią dieną!

Baseinas su kamuoliukais

Baseinas su kamuoliukais – tai dovana, kuri tikrai nudžiugins 1-6 metų vaikus. Vaikas gali šokinėti, „nardyti“ tarp kamuoliukų bei tyrinėti jį supančius objektus, todėl tokia dovana taip pat sulauks tinkamo įvertinimo. Baseinas su kamuoliukais lavina vaiko smulkiąją motoriką bei skatina daugiau judėti, todėl vaiko tėveliai bus tikrai dėkingi už tokį pasirinkimą.

Jei apsispręsti dėl dovanos bus pernelyg keblu, visada galite pasitarti su vaiko tėveliais: būtent jie geriausiai pažįsta savo atžalas, todėl galės įvardinti, kokia dovana šv. Kalėdų proga vaikui suteiktų daugiausiai džiaugsmo.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų