Spausdinti šį puslapį

Prekybos centre – „auksiniai“ obuoliai

Į redakciją paskambino iš „Lidl“ prekybos centro grįžusi ten apgauta pasijutusi ukmergiškė Zita.

Tik parėjusi namo ji pastebėjo, kad už vieną prekę labai ženkliai permokėjo. Tai – ekologiški obuoliai, kurie, pasirodo, yra vos ne auksiniai – jų kilogramas kainuoja daugiau nei 4 eurus.

Moteris pasakojo, kad visi obuoliai prekybos centre sukrauti į vieną vietą – ir ekologiški, ir paprasti. Tačiau kaina jų skiriasi labai ženkliai. Moteris už keturis obuolius sumokėjo 2 eurus ir 49 centus. Tiek kainavo 600 gramų šių tradicinių Lietuvoje vaisių.

Ukmergiškė mano, kad tokios prekės, kurios kaina akivaizdžiai nenormali, negalima dėti šalia visų kitų. Esą kainos – „sumarmaliuotos“ ir tikrai atsiras žmonių, kurie susipainios.

Svarstė, kad geriausia būtų prekybos centre įrengti ekologiškos produkcijos skyrių, tuomet visi, kurie turi tam lėšų, ten galėtų ir rinktis.

Susinervinusi ir net susigraudinusi ukmergiškė Zita norėjo prekę nunešti ir grąžinti. Tačiau labai abejojo, ar pardavėjos priimtų ją.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė informavo, kad visa siūloma ekologiška produkcija yra pažymėta „Eko“ arba „Bio Organic“ prekės ženklu.

Taip buvo pažymėti ir moters pirkti obuoliai – esą jie laikomi tokiu pačiu prekės ženklu pažymėtose dėžėse.

„Šie obuoliai parduodami supakuoti po 600 g, pakuotės kaina – 2,49 euro. Obuolių kilmės šalis – Italija“, – pažymėjo prekybos centro atstovė.

Taigi, prekybos centras jokios apgavystės dėl „auksinių“ obuolių nemato, o jei pirkėjui kyla klausimų dėl produkcijos rūšies, kvietė kreiptis į personalą.

Apsigavęs žmogus tegali kaltinti tik save – atstovė pažymėjo, kad remiantis patvirtintomis mažmeninės prekybos taisyklėmis, tinkamos kokybės maisto prekės nėra keičiamos ar grąžinamos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)