Spausdinti šį puslapį

Langai namams, kokius langus ir jų rėmus pasirinkti, jei norisi kokybės ir grožio?

Artėjant žiemai vis daugiau senų butų ir namų savininkų svarsto galimybę keisti langus.

Šiuolaikiniai langai susideda iš rėmo (kuris gali būti pagamintas iš plastiko, medžio ar aliuminio), stiklo paketo ir įvairių priedų (pvz., ventiliacijos grotelių, palangių, rankenų). Žmonės, norintys įsigyti langus, susiduria su problema – nėra vieno visiems tinkamo sprendimo, todėl svarbu kuo daugiau žinoti apie būsimus pirkinius. Mediniai langai išlieka populiariausias pasirinkimas jau daugelį metų.

Plastikiniai ir mediniai langai gaminami iš plastiko, klijuotos medienos ir aliuminio

Mediniai langai ir plastikiniai langai taip pat gali būti dengti aliuminio gaubtais, langu gamyba gali būti pasirinkta. Neabejotina, kad langų pasirinkimui didelę įtaką turi ir langų grožis, dizainas, priežiūros paprastumas. Plastikiniai ir mediniai langai turi panašias garso izoliacijos ir šilumos laidumo savybes. Plastikinius langus renkasi žmonės, kuriems rūpi jų priežiūros paprastumas ir palyginti nedidelė kaina. Mediniai langai skirti žmonėms, vertinantiems grožį ir komfortą namuose, pasirenkama langu gamyba. Tokie langai montuojami senamiestyje, sodyboje – derinant aplinką ir architektūrinį stilių. Medinių langų priežiūra yra subtili, bet nesudėtinga. Aliuminio langai labiau tinka biurams nei gyvenamosioms patalpoms. Populiariausi yra baltos spalvos plastikiniai langai, tačiau, pagal užsakovo reikalavimus, jie laminuojami specialiomis plėvelėmis (tokiu atveju gali atkartoti įvairių medienos rūšių tekstūrą).

Renkantis plastikinį langą, svarbu atsižvelgti į profilio storį ir oro kamerų skaičių

Kuo daugiau durų ir langų, tuo platesnės durys ir langai, tuo geresnės langų šilumos ir garso izoliacijos savybės. Lietuvos teikiami durų ir langų profiliai – nuo ​​trijų 60 mm pločio durų ir langų iki šešių 82 mm pločio durų ir langų. Tačiau pakanka paprasto trijų kambarių lango, kad būtų užtikrintas visas reikalingas namo šilumos laidumas ir garso izoliacija, žinoma, jei pastatas nėra pastatytas labai judrioje vietoje.

Mediniai langai pagaminti iš trijų sluoksnių klijuotos medienos, iš kurių populiariausia – dygliuota pušis (ten atrenkamos ir sujungiamos šakos). Tokiame karkase medinės sijos sujungiamos smeigėmis, todėl pigiau. Taip pat gaminami beviniai (masyvūs) pušies, maumedžio, ąžuolo, įvairių rūšių raudonmedžio mediniai langai. Standartinis medinių langų profilių plotis - 68; 78; 84; 110 mm. Tinkamai sumontuoti langai gali garantuoti net iki 50% šilumos namuose, todėl šį darbą geriausia patikėti profesionalams. Pakeitę daugiau langų vienu metu galite gauti nuolaidą. Dvigubas stiklo paketas turi didžiausią įtaką lango veikimui. Jų storis taip pat gali skirtis. Populiariausias - 24 mm. Jį sudaro du 4 mm storio stiklai ir 16 mm tarpelis. Storesnėje pakuotėje jau ne dvi dalys, o trys stiklai, apsaugantys namus nuo vibracijos, langus ir jų rėmus įsigykite Stalių Gaminiai, AB..

Languose dažniausiai dedamas selektyvinis stiklas, kurio pagrindinis privalumas yra tai, kad jis įleidžia šilumą, bet neišskiria šilumos

Stiklinėje pakuotėje dažniausiai yra selektyvinis stiklas (iš vidaus) ir kitas paprastas stiklas (iš išorės), tarp jų gali patekti inertinių dujų, tokių kaip argonas, kuris taip pat padeda pagerinti šilumos izoliacijos koeficientą. Padėti du ar tris selektyvinius stiklus yra gana brangu. Akinių spalva gali būti ne tik įprastos skaidrios spalvos, bet ir žalios, rudos bei kitų atspalvių. Kitų spalvų pasirinkimas taip pat padidins kainą. Stiklo pakuotėse stiklai jungiami prie aliuminio arba plastiko rėmo. Aliuminio rėmų šilumos laidumas yra žymiai didesnis nei plastikinių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)