Spausdinti šį puslapį

Kas yra skrandžio apylanka?

Nutukimas yra ne kokia paslaptis, o skrandžio apylanka - jau visai kas kita. Svarbu yra tai, kad šie du elementai yra suderinami bei su vieno pagalba galima atsikratyti nereikalingų kilogramų. Didelis svoris yra ne tik estetinės, bet fizinės ir psichologinės sveikatos bėdos. Jeigu nepavyko svorio numesti su įvairiausiomis dietomis, fiziniu aktyvumu ir medikamentais, operacija gali būti viena iš išeičių.

Kodėl būtent skrandžio apylanka?

Skrandžio apylankos operacija yra sparčiai paplitusi vakarų šalyse, o modernios medicinos privalumus sparčiai pradeda vertinti ir mūsų tautiečiai. Vienas iš skrandžio apylankos privalumų yra toks, jog ji užtikrina ilgalaikį rezultatą, o išsiugdžius sveikos gyvensenos įpročius - džiaugtis visą gyvenimą. Kaip ir visų skrandžio mažinimo operacijų, taip ir skrandžio apylanka orientuojasi į tai, kad būtų sumažintas skrandžio dydis. Kuo skrandžio tūris yra mažesnis, tuo mažiau maisto jame telpa bei gaunama mažiau kalorijų. Operacijos metu yra aplenkiama dvylikapirštė ir dalis plonosios žarnos, o tai reiškia, kad trumpinamas maisto virškinimo procesas, todėl sumažėja pasisavinamų kalorijų kiekis. Šios operacijos rezultatas yra toks, jog mažiau suvalgysite, todėl turėsite jums reikiamą svorį. Skrandžio apylankos operacija yra atliekama laparoskopiniu būdu bei yra efektyvi, saugi ir greita.

Sumažinus skrandžio dydį yra apribojamas ir patenkamo maisto kiekis. Šis reiškinys daro įtaką svoriui ir leidžia išvengti alkio jausmo. Tai yra itin saugi operaciją, bet ją privalo atlikti tik tam kvalifikuotas chirurgas. Kadangi visiems yra svarbu kaina, ne keista, kad ir čia gali kilti klausimas - kiek kainuos? Deja, tiksliai būtų sunku atsakyti, nes kiekvieno atvejis yra skirtingas, o galutinę kainą gali pasakyti tik pats gydytojas. Nuraminti gali faktas tas, kad kainos yra prieinamos išties daugumai, todėl nebus problemų pakeisti savo gyvenimą visiškai kita linkme.

Kokie yra skrandžio apylankos pliusai ir minusai?

Pirmiausiai, jeigu jums kyla minčių dėl šios operacijos įgyvendinimo, turite apsilankyti pas gydytoją. Tiks jis nuspręs, ar jums reikalinga šita operaciją, ar galima mėginti kitais būdais atsikratyti viršsvorio. Žinoma, pasitaiko atvejų, kad žmonės dėl tam tikrų savo ligų negali užsiimti jokia fizine veikla, o tuomet yra priskiriama skrandžio apylankos operacija. Taigi, jeigu jums operacija buvo paskirta, turėtų būti įdomu, kokius gi ji pliusus ir minusus turi. Skrandžio apylankos pliusai:

  • po operacijos nereikės laikytis griežtos dietos - pacientas gali valgyti įprastą maistą, o t.y. mėsa, daržovės, duonos gaminiai, vaisiai ir pan. Esmė tokia, kad tik suvalgomo maisto kiekis bus mažesnis
  • greičiau pajuntamas sotumo jausmas, o taip pavyks išvengti persivalgymų
  • per pirmus metus pavyks sumažinti net 30 procentų savo kūno svorio
  • skrandžio apylankos operacija yra atliekama jau keletą dešimtmečių, todėl yra labiausiai patvirtinta iš visų skrandžio mažinimo operacijų.

Skrandžio apylankos minusai:

  • po šios operacijos yra privalomas reguliarus vitaminų vartojimas, kuris užtikrina ne tik greitą skrandžio gijimą, bet ir organizmą aprūpina reikiamomis medžiagomis: folinė rūgštimi, vitaminu B12 ir kalciu.

Ką reikia žinoti prieš įvykstant skrandžio apylankos operacijai?

Viskas prasideda nuo konsultacijos su pacientu - įvertinami jo norai, poreikiai ir patikrinama, ar neturima jokių sveikatos problemų. Prieš pačią operaciją yra atliekami kraujo tyrimai ir nustatomi kiti su fizine sveikata susiję faktoriai. Kelias savaites prieš operaciją, siūloma atsisakyt žalingų įpročių, kad jie nepakenktų operacijos eigai. Taip pat likus kelioms dienoms iki skrandžio apylankos operacijos rekomenduojama sumažinti suvartojamo maisto kiekius. Kartais net paskiriama skysčių dieta, kuri padeda labiau išvalyti organizmą. 

Daugiau naudingos informacijos apie tai bei dietologo paslaugas galima rasti užsukus į CaloryCare.lt.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)