Spausdinti šį puslapį

4 dalykai, kuriais pasirūpinti prieš žiemos sezoną privalu

Termometrų stulpeliams krentant žemyn vis dažniau prisimename šaltojo sezono ypatumus. Net jei ir laukiame pasirodančio pirmojo sniego, mintis, kad reikės kas rytą jį nuvalinėti nuo aplinkinių takų, nekelia didelio susižavėjimo. Kaipgi nuteikti save pozityviai ir kokiais dalykais vertėtų pasirūpinti?

Namų jaukumo detalės

Jei vasarą terasoje galime sėdėti iki vėlaus vakaro ir mėgautis šiluma bei šviesa, žiemą namus apgaubia tamsa. Tokiu laiku norisi išvengti vėsaus oro sukeliamos prislėgtos nuotaikos. Būtent tai padaryti padeda praktiškos ir jaukios namų interjero detalės. Jei namuose trūksta pledų, vertėtų apgalvoti idėją įsigyti bent vieną. Toks pirkinys sušildys susirangius skaityti knygą ar su šeima prisėdus pažiūrėti veiksmo filmą. Žvakės - ne tik jaukus, bet ir romantika dvelkiantis pasirinkimas. Rinkitės tokius kvapus kaip vanilės ar citrusinių vaisių - šie sukurs kalėdinę atmosferą. 

Maisto produktai

Kartais iš skubėjimo visai pamirštame, kad ir virtuvėje reikėtų įvesti šiokią tokią sezoninę tvarką. Tai daryti pravartu ir dėl sveikatos sumetimų, ir dėl galimybės paeksperimentuoti bei nustebinti save. Peržiūrėkite savo spinteles ir šaldiklio turinį, o tuomet susidarykite sąrašą dalykų, kuriuos būtų įdomu įtraukti į savo meniu. Žiemą populiarūs karšti, imunitetą stiprinantys patiekalai. Aštrioms sriuboms tikrai reikės įmantrių prieskonių, taip pat pasirūpinti pravartu ir šaltojo sezono kepinių prieskoniais. Vanilė, cinamono lazdelės bei anyžius - būtiniausi atributai. Vėsiais šaltais vakarais tikrai pamalonins gardi arbata arba kakava - pasistenkite surasti naujų skonių ir dar nematytų žolelių.

Aprangos detalės

Besivadovaujantys pasakymu, kad “nėra blogo oro, yra tik bloga apranga”, jau rudenį peržiūri savo spintos turinį ir pradeda planuoti naujų rūbų paiešką. Juk tokie pasirinkimai kaip vilnoniai šalikai ar ilgi paltai yra ne tik gero stiliaus akcentas, bet ir apsauga nuo peršalimo. Žinoma, nevertėtų pirkti daiktų impulsyviai. Čia labiau galioja taisyklė, kad reikia peržiūrėti turimus daiktus ir neatidėti svarbių pirkinių paieškos - taip ir praeina dar vieneri metai. Išsirinkus tinkamus rūbus bei aksesuarus bus visai nebaisu pasimėgauti žiemos malonumais. Vilnoniai šalikai, pirštinės ar net kepurės tikrai gali būti ir rankų darbo - jei mokate patys megzti ar šeimoje turite rankdarbių mėgėjų, galite gauti ne tik praktišką, bet ir sentimentalų daiktą.

Kūno priežiūros priemonės

Neretai ypatingą priežiūrą savo kūnui ir odai skirti nusprendžiame tik tais kraštutiniais atvejais, kai susergame ar nudegame. Žiemą pasireiškiantis stiprus vėjas ir žema temperatūra sausina odą ir jai reikia suteikti daugiau drėgmės. Ieškokite maitinančių kremų ir losjonų, veido odą lepinkite serumais ir nepamirškite jos paruošti prieš keliaujant į lauką. Nepamirškite, jog šaltuoju sezonu plaukai taip pat reikalauja daugiau dėmesio. Kai jie labiau veliasi ir elektrinasi, vertėtų vengti papildomo džiovinimo, o į jų priežiūros rutiną įtraukti drėgmę palaikančių produktų.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)