Spausdinti šį puslapį

Užkibti ant sukčių kabliuko nesunku

Elektroninėje erdvėje siaučia įvairaus plauko sukčiai. Ukmergės policijos pareigūnai neseniai gavo ukmergiškės Indros pranešimą, įspėjantį ir kitus gyventojus apie tai, kaip lengva „užkibti“ ant profesionalių sukčių kabliuko.

Sekmadienio vakarą feisbuko grupėje „Ukmergės skelbimai“ buvo įkeltas pasiūlymas išsinuomoti butą arba jį pirkti.

Indra paklausė, kokia kaina. Sužinojo, kad 36 tūkst. Eur. Pardavėjas tikino, kad apžiūrėti bus galima tik po kelių dienų, nes pats gyvena Kaune. Tačiau galima rezervuoti – sumokėti 100 Eur.

Po kiek laiko perskambino. Sakė, jei bus pervestas rezervacijos mokestis, skelbimą išims, o jei butas nepatiks, pinigus grąžins.

Paklausus, ar galime pasirašyti sutartį dėl rezervacijos mokesčio, iš karto sutiko ir netrukus atsiuntė sutartį. Vėl skambinęs, teiravosi, ar gavau, sakė, kad padaryčiau pavedimą ir kopiją atsiųsčiau kaip patvirtinimą.

„Kadangi supratau, kad kažkas ne taip, nusprendžiau šiek tiek vilkinti laiką. Pasakiau, kad sutartį persiunčiau draugei patikrinti ir laukiu atsakymo. O pati nuvažiavau ir patikrinau minimą butą pagal nurodytą adresą“, – toliau pasakojo ukmergiškė.

Paaiškėjo, kad, priešingai nei aiškino „pardavėjas“, namas nėra renovuotas, o butas visai ne tame aukšte. 

Parašius, kad pinigus gali perduoti, o ne siųsti pavedimu, moteris gavo atsakymą, kad butas jau rezervuotas kitiems.

Ukmergiškė Indra norėjo perspėti kitus, kad sukčius, su kuriuo ji bendravo – labai iškalbingas, tikriausiai apgaulės būdu pelnytis įpratęs.

Ukmergės policija dėkoja už šią informaciją ir ragina visus nebūti patiklius, kiek įmanoma, įsitikinti, ar pardavėjas nėra sukčius.

Pasirodo, ši sukčių schema – labai populiari. Skelbimų portaluose patalpinami melagingi skelbimai apie pigiau, nei įprasta rinkos kaina, parduodamą prekę, būsto nuomą. Tuomet prašoma pervesti išankstinį mokėjimą. Asmuo prekės negauna, o po kurio laiko skelbimas pašalinamas.

„Indra pasielgė labai išmintingai – nuvažiavo ir pati įsitikino, kad nuotraukos, įkeltos skelbime, neatitinka realybės“, – ir kitus ragina elgtis išmintingai Ukmergės policijos pareigūnai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)