Susigrąžinkite gęstančią aistrą santuokoje

Santykių pradžia visuomet yra jaudinanti. Nuolat galvojame apie partnerius, o susitikus nenorime paleisti vienas kito rankos. Laikui bėgant ir buičiai užimant kasdienybę, aistra ima blėsti. Kartais net nepastebime, kaip įsisukame į rutiną ir nustojame džiaugtis partnerio buvimu šalia. Tad peržvelkime, kokie aistros tipai egzistuoja poroje ir kaip susigrąžinti pažinimo jaudulį.

Aistros išreiškimas

Aistrą dažniausiai asocijuojame su seksualine trauka. Norint šią susigrąžinti, poros ima drąsiau eksperimentuoti, ieškoti intymų gyvenimą paįvairinančių erotinių prekių – apatinių, poroms skirtų vibratorių. Tačiau seksologai teigia, jog aistrą santykiuose galima išskirstyti į du tipus.

  1. Emocinė aistra. Ji pasireiškia tuomet, kai jaučiame didelį susižavėjimą partneriu. Kai susitikę negalime atitraukti akių ir suvaldyti šypsenos, kai žavimės jo/jos asmenybe ir džiaugiamės leisdami laiką kartu.

  2. Fizinė aistra. Tai seksualinė trauka, kai norime be perstojo fiziškai liestis t.y., laikytis už rankų, sėdėti apsikabinus, užsiimti intymiomis veiklomis ir pan.

Pajautus, jog išblėso aistra, patariama atkreipti dėmesį, kur tiksliau trūksta kibirkštėlės. Atskyrę ir atpažinę traukos formas, galėsite pradėti tikslingiau planuoti veiklas kartu ir atskirai, daugiau laiko skirti tikslingam vienas kito ir savęs pažinimui.

Kaip susigrąžinti aistrą?

Paprastai aistra santykiuose išblėsta po kelių mėnesių, kai susijaudinimą ir intymumą pakeičia pastovumas ir rutina. Todėl aukščiau apibrėžę aistros tipus, pateikiame kelis patarimus, kurie padės nuolat palaikyti įdomų santykį, intymią trauką.

  • Aukite kaip atskiros asmenybės. Norėdami būti įdomūs partneriui, visų pirma, turite būti įdomūs sau. Tik skirdami laiko sau, galėsite dalintis energija su kitu.

  • Dalinkitės prisiminimais. Kalbėkite ir prisiminkite, kokie buvote santykių pradžioje. Aptarkite, kokie bruožai labiausiai žavėjo ir jaudino.

  • Drąsiai eksperimentuokite. Ieškokite naujų patirčių, kurios kurstytų vidinę aistrą. Pavyzdžiui, įsigiję skirtingo stiliaus erotinių prekių, įnešite daugiau jaudulio, kurį jutote santykių pradžioje.

Aistros gaivinimas yra kantrybės ir laiko reikalaujantis procesas. Terapeutai pataria kartu praleisti daugiau kokybiško laiko, dalintis patirtimis ir aiškiai komunikuoti ateities planus, lūkesčius. Todėl svarbu, jog abu partneriai būtų pasiryžę atkurti aistrą santykiuose.

Supratę, kad aistra yra tiek emocinis, tiek fizinis potraukis, galėsite visapusiškai mėgautis partnerio draugija. Pasitikėdami savimi ir augdami individualiai, tapsite įdomūs sau ir kartu – kitam. Panašu, kad laikas leistis į nuostabią savęs ir kito pažinimo kelionę.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų