Skirtingi interjero stiliai – skirtingo stiliaus parketas

Norėdami išsirinkti tinkamiausio dizaino parketą, turėtumėte atsižvelgti į namų interjere vyraujantį stilių. Žinoma, taip pat labai svarbu nepamiršti kone esminės ilgaamžės grindų dangos sąlygos – praktiškumo. Taigi, peržvelkime, kodėl parketlenčių dangos yra vienas iš unikaliausių ir tinkamiausių pasirinkimų bet kuriam namų interjerui.

Parketo ypatybės

Parketas – tai natūrali, gana ekologiška ir ilgaamžė grindų danga, kuri namams gali suteikti ne tik prabangos, bet ir jaukumo įspūdį. Parketlenčių paviršius gali būti dviejų tipų.

  • Lakuotas. Laku padengtas paviršius įgauna daugiau blizgesio, tačiau jį paprasčiau prižiūrėti, nes nereikia specialių priežiūros priemonių. Norint „atšviežinti“ kurią nors grindų dalį, gali tekti atnaujinti visą grindų plotą.

  • Alyvuotas. Natūralia alyva padengtas paviršius dėl jaučiamos medienos struktūros ir jaukaus prisilietimo yra pamėgtas natūralaus interjero kūrėjų. Norint prižiūrėti šį paviršių, reikia naudoti atitinkamas specialias priežiūros priemones. Kitaip nei lakuotą, alyvą padengtą grindų dalį galima atnaujinti be jokio vargo, nes nebūtina „atšviežinti“ viso ploto.

Rinkoje siūlomi ir naujos kartos matiniai lakai, kurie suteikia galimybę maksimaliai išsaugoti gaminio tekstūrą ir išvaizdą taip, kad ši atrodytų kuo natūraliau. Padengtas paviršius lieka apsaugotas nuo kenksmingų išorės veiksnių. Norėdami išsirinkti paviršių, kuris būtų tinkamiausias jums, atsižvelkite į savo kasdienius įpročius bei interjero viziją.

Derinimas prie skirtingų namų interjero stilių

Parketlenčių dizaino įvairovė yra itin plati, todėl atsiranda tikimybė pasimesti spalvų ir raštų gausoje. Kiekvieni namai yra unikalūs, tačiau visuose dominuoja tam tikras interjero stilius. Todėl, tik atsižvelgus į esamą ar norimą namų braižą, galima lengviau išsirinkti sau tinkantį grindų dizainą. Interjero dizaineriai dalinasi keliais pavyzdžiais.

  • Skandinaviški namai. Tai paprastas, neutralus ir įkvėptas gamtos namų interjeras. Dominuoja ramių spalvų paletė, o tamsiomis spalvomis kuriamas kontrastas. Todėl jame rekomenduojamos šviesių spalvų ir paprasto dizaino parketo lentos.

  • Klasikinio braižo erdvės. Dominuoja išskirtinės interjero detalės, kurios sukuria estetiką ir komfortą. Vyrauja klasikinės, šiek tiek sodresnės spalvos. Grindys taip pat pasižymi subtilia, ramia ir rafinuota išvaizda. Neretai pasirenkamos tamsesnio medžio lentos.

  • Modernūs namai. Tai tikslių ir tiesių linijų interjero stilius, pasižymintis platesne spalvų palete. Stilius skoningai pagyvinamas sodriomis, prabangiomis spalvomis ar blizgiais paviršiais. Todėl čia puikiai tinka tamsios, laminuotos parketo lentos.

  • Kaimiškas stilius. Nostalgiškas, neįpareigojantis, jaukus ir paprastas praeities stilius. Baldai ir grindys turi kaimiško šarmo – masyvūs mediniai stalai ir plačios, sendintos, šakotos grindys. Dominuoja prigesintos spalvos, kurios sukuria šilumą. To verta dairytis ir parketlentėse.

Atkreipus dėmesį į vyraujantį ar suplanuotą namų braižą, galima vizualiai įsivaizduoti ir pritaikyti tinkamas parketlentes. Norėdami įnešti daugiau elegancijos ir prabangos, įsigykite lakuotą, tamsesnį parketą. Jeigu namuose vyrauja skandinaviškas jaukumas, rinkitės kuo natūralesnės spalvos, alyva dengtą grindų dangą.

Atsižvelgę į minėtuosius aspektus, galėsite mėgautis pilnai išpildyta svajonių namų vizija. Pasirinkę tinkamą paviršių, harmoningai atskleisite namų dvasią. Apgalvota parketo spalva puikiai susilies su kitomis namuose vyraujančiomis spalvomis arba suteiks reikalingą kontrastą. Rinkitės patikimą gamintoją, kuris užtikrins kokybę ir ilgaamžiškumą.


Pinotex natūrali alyva medienai - puikus pasirinkimas!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų