Kaip sukurti sėkmingai startuojantį verslą?

Svajodami apie nuosavo verslo steigimą, žmonės kone daugiausia dėmesio skiria produktui ar paslaugai, kuria ruošiasi pasidalinti su būsimais klientais. Dažnai svarstomas pateikimo ir auditorijos pritraukimo ir jos gausumo klausimas, dėliojami potencialūs biudžetai ir galimi finansavimo šaltiniai. Vis dėlto, net atlikę šiuos „namų darbus“ negalite būti užtikrinti, kad pritrauksite jūsų verslo pradžiai ypač svarbių sėkmingų ir įtakingų investavimo šaltinių. Norint versle startuoti sėkmingai ir sparčiai augti būtina žinoti bent keletą aspektų, kuriems svarbu nusiteikti dar prieš žengiant pirmuosius įsitvirtinimo žingsnius.  

Nusiteikite darbingam startui

Pirmas ir, bene, svarbiausias dalykas, darantis didžiulę įtaką verslo pradžios sėkmei, yra elementarus darbas. Paklausus žmonių, kiek iš jų norėtų turėti nuosavą verslą, tikrai sulauktumėte gausaus pritarimo šiai minčiai. Vis dėlto, tik nedidelė dalis šių entuziastų supranta, kiek valandų reikės dirbti norint sėkmingai startuoti ir sparčiai augti. Turėtumėte gerai pasverti savo laiko galimybes – dažnai pradedantiems kurti savo verslą tenka dirbti net dvylika ar daugiau valandų per dieną, tad turėtumėte kruopščiai apžvelgti ir likusią dienotvarkę. Joje turėtų būti pakankamai laiko miegui, jūsų kūnui tinkamam mitybos režimui bei sportui, meditacijai ar kitam užsiėmimui, kuris padėtų palaikyti gerą psichologinę būseną. Dirbant tiek valandų per dieną neabejotinai svarbu yra ir fizinis pajėgumas, todėl būtina kokybiškai pailsėti bei pasisemti jėgų užsiimant mėgstamomis veiklomis, kurios gerina psichologinę būseną bei bendrą savijautą.

Beje, atsiminkite ir tai, kad darbo valandos, praleistos startuojant su nauju verslu, beveik nepriklauso nuo jo pobūdžio – daug dirbti reikės imantis naujos veiklos tiek pardavimų, tiek paslaugų srityje.

Verslo variklis – gebėjimas parduoti

Turbūt mažai kas paprieštarautų teiginiui, kad vienas reikšmingiausių sėkmės veiksnių versle yra pardavimai. Būtent todėl startuojant su nauju verslu yra ypač svarbu išmanyti pardavimų strategijas ir panaudoti jas komunikuojant bei kitais būdais užmezgant ryšius su potencialiais investuotojais ir klientais. Investuotojus tikrai gali įtikinti puikiai išvystyta verslo idėja ir realūs tikslai, tačiau jei pats autorius visiškai nežino, kaip patraukliai pristatyti savo prekę ar kas yra finansinis balansas ar CRM, investitoriai gali atsisakyti netgi tikrai didelių užmojų. Tokiu atveju pravartu pasižvalgyti kitų galimų finansavimo šaltinių. Štai UNO paskola verslo pradžiai leis sėkmingai judėti savo svajonės link nieko neatidėliojant ir užtikrinant tvirtus pirmuosius žingsnius.  

Jei jaučiate, kad jūsų verslumo gyslelė nėra pakankamai stipri ar gerai išvystyta, būtinai išbandykite specializuotus kursus ar mokymus, kuriuose galėsite pasisemti idėjų sėkmingai pradžiai bei subalansuotam augimui. Susipažinę su pardavimų taktikomis greičiau pritrauksite smalsią auditoriją, kuriai bus įdomi jūsų produkcija ir jos paruošimo būdai.

Pasiruoškite galimiems investavimo iššūkiams

Natūralu, kad kaip ir viską darant pirmą kartą, taip ir steigiant savo verslą, gali kilti nemažai iššūkių. Tokiose situacijose svarbu nepasiduoti panikai ir atminti, kad viskam galima rasti sprendimo būdą. Nemaža dalis verslo ryklių dažnai kartoja, kad vienas didžiausių minusų, su kuriuo tenka susidurti kuriant verslą Lietuvoje, yra nestabili mokesčių politika ir jos tęstinumo nebuvimas. Būtent todėl investuotojai verčiau renkasi tas startuojančias įmones, kurių potenciali grąža yra 10 ar daugiau kartų, o ne startuolius, kurių investicinė grąža 3-4 kartus viršytų pirmines investicijas. Vis dėlto, derėtų nepamiršti, kad ribas dažniausia nusibrėžiame patys savo galvoje, todėl pirminis tikslas viršyti investicijas vos kelis kartus gali išaugti į kur kas didesnius, o kas svarbiausia – visiškai realius užmojus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų