Kvietimas suskubti norintiems itin spartaus interneto kaime

ŽŪM archyvo nuotr. ŽŪM archyvo nuotr.

Skaitmeninė atskirtis tarp miesto ir kaimo netrukus dar labiau sumažės – kaimo vietovių gyventojai turės galimybę prisijungti prie itin spartaus interneto. Tačiau tam, kad reikalinga infrastruktūra būtų sukurta, žmonės turi nedelsti ir iki metų pabaigos informuoti apie savo norus seniūnijas, žemės ūkio skyrius ar Žemės ūkio ministeriją.

Plačiajuosčio interneto ryšio infrastruktūra Lietuvos kaimo vietovėse kuriama jau dešimtmetį. Europos Sąjungos lėšomis finansuojami bendri Susisiekimo ir Žemės ūkio ministerijų plačiajuosčio interneto plėtros (RAIN, PRIP), naujos kartos prieigos (NKP) projektai. Juos įgyvendinant nutiesta 11 425 km optinių linijų – plačiajuosčio interneto ryšį turi beveik 1,5 mln. namų ūkių.

Nors šio interneto ryšio padengiamumo rodikliai Lietuvoje yra neblogi, Europos Komisija siekia namų ūkiams suteikti jo paslaugas 100 mb/s sparta. Pagal šį rodiklį Lietuva Europos Sąjungos mastu yra vidutiniokė, o imant tik kaimo vietoves – mes dar atsiliekame.

Todėl Žemės ūkio ir Susisiekimo ministerijos kartu su VšĮ „Plačiajuostis internetas“ parengė naują infrastruktūros plėtros kaimo vietovėse projektą „Itin spartaus ryšio infrastruktūra“. Europos Komisija ir jam skyrė reikalingą finansavimą.

Tačiau siekiant tinkamai įgyvendinti šį projektą turi būti atliktas rinkos tyrimas – nustatyti namų ūkiai, kurie nori prisijungti prie itin spartaus ryšio infrastruktūros. Objektų, įtrauktų į projektą, prijungimas bus finansuojamas projekto lėšomis, o objektų valdytojai galės patys rinktis konkrečias interneto paslaugas ir jas teikiantį operatorių.

Žemės ūkio ministerija paprašė savivaldybių žemės ūkio skyrių, seniūnijų pateikti informaciją apie objektus, kuriems reikalinga itin spartaus ryšio infrastruktūra.

Kadangi laiko liko labai nedaug – informaciją reikia pateikti iki gruodžio 30 d. – ūkininkai, žemės ūkio bendrovės turėtų kuo skubiau kreiptis į seniūnijas ar žemės ūkio skyrius, kurie padėtų užpildyti pateikimo formą apie objektą, į kurį pageidaujama atvesti šviesolaidinę infrastruktūrą. Tačiau šią nesudėtingą formą (https://zum.lrv.lt/lt/naujienos/kvietimas-suskubti-norintiems-itin-spartaus-interneto-kaime) galima užpildyti patiems ir atsiųsti ją Žemės ūkio ministerijai el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Informacija pasiteirauti – tel. (8 5) 239 1188.

Užs. Nr. 924

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų