Spausdinti šį puslapį

Kaip 2022 metais rasti svajonių darbą?

Reguliariai peržiūrite darbo skelbimus ir pagal geriausius CV rašymo patarimus esate savarankiškai užpildęs turimą Europass CV formą? Jums ne naujiena, bet kol kas vis dar neprisiruošiate peržiūrėti, kaip atrodo buvusio kolegos Jums rekomenduoti modernūs CV šablonai? 

Pasvarstote, kad turbūt jau pribrendo laikas pokyčiams, tačiau nesiryžtate iškelti savo kandidatūros ir išsiųsti gyvenimo aprašymo į naują įmonę, nes pandemijos akivaizdoje jaučiatės nesaugiai?

Jei nors į kelis iš šių klausimų sau atsakėte „taip“, rekomenduojame perskaityti šį straipsnį ir persvarstyti savo karjeros galimybes bei profesinius pasirinkimus.

  1. Motyvacijos stoka

Jeigu pastebėjote, kad Jums sunkiai sekasi rasti motyvacijos atlikti užduotis, kurias anksčiau galėjote padaryti per kelias minutes arba pradėjote atidėlioti darbus, nors nėra objektyvių priežasčių, kodel turėtumėte tai daryti - gali būti, kad Jūs išaugote dabartinę poziciją ir Jums reikėtų pasidairyti vertikalios arba horizontalios karjeros galimybių. Vertikalią karjerą, kuomet siekiama pakeisti poziciją į aukštesnę (dažniausiai vadojaujančią) galima bandyti daryti ir dabartinėje darbovietėje, horizontalią karjerą (keičiant pozicijos į to pačio lygio) įprasta daryti keičiant organizaciją.

 

Pabandykite prisiminti, kas Jus motyvuodavo anksčiau. Vadovo pagyrimas? Naujų žinių troškimas? Siekis tobulėti, o gal tiesiog sveika konkurencija kolektyve? Jei šių motyvatorių dabartinėje pozicijoje nebeliko (galbūt Jūs jau viską išmokote) - nestabdykite savęs - pabandykite savo jėgas kandidatuodami į darbo skelbimų portaluose surastą savo svajonių poziciją. CV rašymas (žinoma, jei tai darote savo jėgomis) ir laimės pabandymas darbo rinkoje - dažniausiai nieko nekainuoja, tai kodėl reikėtų atsisakyti šios minties?

  1. Santykiai su kolektyvu ir vadovu

Tai labai svarbu. Jeigu santykiai su kolektyvu yra labai prasti - sprendimas vienas - Jums reikia ieškotis naujo darbo, nes gyvenimas yra per trumpas, kad save kankinti ir bloginti savo emocinę sveikatą. 

Jeigu santykiai su vadovu ar komandos nariais yra labai geri - tai gali paskatinti Jus pasilikti darbovietėje PER ILGAI ir sustabdyti Jūsų profesinį tobulėjimą - augimą. Prisirišimas ir asmeniniai santykiai yra labai svarbu, tačiau tai (neretai) Jums gali padaryti meškos paslaugą, nes tai nepadės Jums būti produktyviu ir pasiekti savo išsikeltų svajonių (ar, pavyzdžiui, finansinių tikslų).

  1. Finansai (atlygis už rezultatus)

Šių dienų kontekste, kai tiek mėnesinė, tiek metinė infliacija (kainų augimas, dar suprantamas, kaip pinigų nuvertėjimas) muša rekordus - materialinė, finansinė paskata gali būti lemianti galutinį Jūsų sprendimą. Pagal Didžiojoje Britanijoje atliktą statistinį tyrimą nustatyta, kad net virš 70 proc. atvejų, kai darbuotojas norėjo pasikelti atlyginimą, pasirodė, kad pasikelti atlygį buvo lengviau keičiant organizaciją, nei išliekant lojaliam dabartiniam darbdaviui. 

Dažnu atveju darbdaviai deklaruoja vertinantys darbuotojų lojalumą, tačiau deklaracijas reikia pagrįsti darbais. Jei Jūsų alga mažesnė, nei darbo rinkos skelbimuose - reikėtų kritiškai pažvelgti į savo darbdavį ir pagalvoti - ar jis Jūsų atžvilgiu elgiasi sąžiningai?

Nuo ko pradėti darbo paiešką?

Vienareikšmiškai - nuo savęs pažinimo. Pasistenkite ant popieriaus lapo susidėlioti savo stipriąsias ir silpnąsias puses. Tai Jums bus paprasta padaryti, jei retrospektyviai pažvelgsite į visą savo profesinę karjerą nuo A iki Z: ką mokėtės ir kas patiko (arba nepatika), ką dirbote ir kokias užduotis mėgote, o kokių negalėjote pakęsti. 

Kai turėsite išsigryninę savo gyvenimo aprašymą - prisiminkite, kad pirmas įvaizdis yra labai svarbus ir nepagailėkite kavos puodelio kainos ir pasistenkite, kad Jūsų gyvenimas atrodytų, kaip profesionalus nemokamas CV šablonas.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)