Spausdinti šį puslapį

Auskarų su deimantais kaina – ką turime žinoti?

Pagaliau nusprendėte, kad atėjo laikas savo papuošalų dėžutę papildyti auskarais su deimantais, o gal esate tas, kuris ieško išskirtinės dovanos savo antrai pusei? Bet kuriuo atveju jūsų pasirinkimas yra puikus, tik prieš perkant auskarus su deimantais privalote kai ką žinoti.

Papuošalų su deimantais kaina visuomet yra aukštesnė, lyginant juos su kitais pusbrangiais akmenimis. Tačiau kodėl kartais iš pirmo žvilgsnio identiški auskarai yra gerokai brangesni už kitus?

Auskarų kaina priklauso nuo keleto dalykų – tai tauriojo metalo prabos, gaminio svorio, deimanto tipo, jo dydžio, spalvos ir briaunavimo kokybės. Todėl nebūtinai vienodo svorio auskarų kaina bus vienoda.

  1. Iš ko pagaminti auskarai?

Kaip jau žinome, dažniausiai deimantai yra derinami su aukso juvelyriniais dirbiniais. Tačiau auksiniai juvelyriniai dirbiniai gaminami ne iš gryno aukso, o skirtingų metalų lydinių. Nuo to, kokie metalai yra maišomi, priklauso aukso spalva, o praba nusako gryno aukso kiekį lydinyje. Pavyzdžiui, 585 praba reiškia, kad gaminį sudaro 58,5 % aukso.

Kalbant apie aukso dirbinius, papuošalai dažniausiai gaminami iš 585 bei 750 prabos aukso. Žemiausia praba yra 375, o pati aukščiausia – 999 – tai grynas auksas, kuris yra labai minkštas ir papuošalai iš jo nėra gaminami. Taigi, kuo aukštesnė praba, tuo didesnė dirbinio kaina.

  1. Koks gaminio svoris?

Kaip jau minėjome, praba – tik vienas įtaką kainai darančių kriterijų. Dar labai svarbus paties gaminio svoris. Natūralu, kuo daugiau aukso, tuo didesnis svoris, tuo brangesnis gaminys.

  1. Kokio tipo deimantas yra gaminyje?

Kaina taip pat priklauso nuo deimanto tipo bei jo svorio. Svarbu žinoti, kad šiandien rinkoje gausu juvelyrinių papuošalų, kurie yra puošti sintetiniais deimantais. Jie yra „užauginami“ laboratoriniu būdu, dirbtinai atkartojant natūralias deimantų formavimuisi reikalingas sąlygas.

Savo savybėmis jie yra beveik identiški natūraliems, o jų skirtumus gali pastebėti tik įgudęs šios srities profesionalas. Šių deimantų kaina yra 20-40 proc. mažesnė, tačiau ne dėl to, jog jie yra prastesnės kokybės. Visa paslaptis ta, kad tokių deimantų per gana trumpą laiką galima „užauginti“ daugiau nei jie susiformuoja natūraliu būdu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)