Idėjos, kaip namie ruošti maistą sveikiau

Maisto ruoša – vienas svarbiausių aspektų, kuomet kalbame apie geresnę sveikatos būklę bei savijautą. Nuo to, kokį maistą valgysime, priklausys daugybė fizinių rodiklių. Taigi, kiekvieno iš mūsų užduotis turėtų būti kuo naudingesnio, sveikesnio, sveikatai palankesnio maisto paruošimas. Tačiau, kaip tai padaryti? Gera žinia ta, kad egzistuoja daugybė būdų, kaip paruošti sveikesnio maisto tiesiog savo namuose.

Konvekcinė orkaitė – tiesiog būtinas jūsų virtuvės atributas, jei norite maistą sau ir savo šeimai gaminti ir kur kas sveikiau. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad būtent šis įrenginys maistą jums leis gaminti visiškai be riebalų. Mėsa, žuvis, paukštiena, daržovės – visi šie produktai bus pagaminti tinkamai, tačiau išvengiant riebalų naudojimo. Taigi, tai reiškia, kad šioje krosnelėje pagaminti patiekalai bus kur kas mažiau kaloringesni, be to, neapkrausite savo organizmo riebalais. Konvekcinėje krosnelėje pagamintas maistas yra labai lengvai virškinamas, išsaugoma kur kas daugiau vitaminų bei mineralų, be to, joje galima gaminti pačius įvairiausius patiekalus, kurie puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek ir vakarienei.

Dar vienas įrenginys, kuris taip pat turėtų atsidurti jūsų namų virtuvėje, jei domina sveikesnė maisto ruošyba, yra sulčiaspaudė. Šiuo įrenginiu naudotis labai paprasta, o jo teikiama nauda – labai didelė: iš bet kokių mėgstamų vaisių, uogų ar daržovių, galėsite pasiruošti sulčių, kurios net dešimtis kartų yra naudingesnės, lyginant su didžiąją dalimi prekybos centruose parduodamų sulčių. Tad įsigykite šį prietaisą ir kiekvieną rytą pradėkite dideli porcija vitaminų – puikiu energijos užtaisu visai dienai.

Norintiems, kad namuose ruoštas maistas būtų kur kas naudingesnis, vertėtų investuoti ir į dar vieną įrenginį – orkaitę su lėto gaminimo funkcija. Ši funkcija užtikrins, kad gaminamame maiste, kad ir ką begamintumėte, išliktų didesnė maistinė vertė. Didelį pasirinkimą orkaičių su šia funkcija rasite čia.

Norintiems pradėti maitintis sveikiau, reikėtų pagalvoti ir apie dar vieno įrenginio įsigijimą. Tai – kokteilinė. Šio gaminio dėka kada tik panorėję, galėsite mėgautis savo sveikatai ypač vertingu kokteiliu, kuris bus pagaminta iš jūsų pasirinktų produktų. Taip pat toks prietaisas puikiai pasitarnaus trintoms sriuboms, padažams ar užtepėlėms ruošti.

Nesunku pastebėti ir tai, kad duona daugeliui žmonių yra kasdienis produktas. Tačiau, net ir jis gali būti kur kas sveikesnis, jei bus kepama tiesiog namuose. Na, o, kad šis procesas būtų lengvas ir greitas, verta įsigyti ir duonos kepimo įrenginį. Jis, beje, puikiai pasitarnaus ir gaminant kitus duonos gaminius.

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad sveikatai palankesnį maistą ruošti namuose būtų patogu, verta  įsigyti ir kitų įrenginius. Vienas jų – recirkuliacinis gartraukis. Vis tik išbandę, suprasite, kad maisto gaminimas gali būti dar patogesnis ir dar malonesnis.

Taigi, kaip matyti, ruošti namuose sveikesnį maistą tikrai nėra sudėtinga, tereikia įsigyti tam tikrus  gaminius. Na, o, pabaigai belieka tik pridurti, kad viską, ko reikia maisto gaminimui, verta pirkti internetu. Internetinėje parduotuvėje raiste labai didelį pasirinkimą kokteilinių, orkaičių, sulčiaspaudžių. Kad iš daugybės gaminių, skirtų jūsų virtuvei, išsirinkti būtų lengviau, verta gaminius filtruoti pagal tam tikrus kriterijus.  Taip pat laukia ir galimybė patogiai lyginti kainas bei gaminių savybes, todėl galite būti tikri – išsirinksite tai, kas geriausia, geriausia kaina. Na, ir, žinoma, svarbu akcentuoti, kad pasirinktos prekės bus pristatytos tiesiai į jūsų namus.  Tad pats metas jau dabar peržiūrėti maisto ruošimo įpročius ir, juos pakoreguoti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų