Jei pradėjo ūžti dujų skaitiklis

Viena mūsų skaitytoja kreipėsi dėl pradėjusio ūžti jos dujų skaitiklio.

Daugiabutyje gyvenanti moteris, išsigandusi dėl galimo dujų nuotėkio, užsuko dujas. Ji paskambino į ESO avarinę tarnybą, bet darbuotojas, nesant dujų kvapo, gedimo neregistravo. Jis pasakė, kad skaitiklis gali pradėti ūžti ar traškėti dėl susidėvėjimo ir dėl to esą nerimauti nėra ko – gyventoja galinti vartoti dujas. Paklausus, ar tokiu atveju nereikia pakeisti skaitiklio, darbuotojas atsakė, jog kada keisti skaitiklį, nustato „kompiuteris“.

Ukmergiškė stebėjosi, ar tikrai normalu, kad dujų skaitiklis ūžia? Kita vertus, ar tikrai neverta reaguoti, net jei gyventojas nejaučia dujų kvapo? Juk žinoma, kad kai kurie žmonės, užsikrėtę ir persirgę koronavirusu, neužuodžia kvapų net iki pusės metų. Pati teigė kvapus užuodžianti, bet juk gali paskambinti ir neužuodžiantis žmogus.

ESO Ryšių su visuomene projektų vadovas Paulius Kalmantas informavo, kad skaitiklis gali būti sugedęs, jei jis neskaičiuoja arba rodo nepagrįstą suvartotos energijos kiekio pokytį.

„Pastebėję skaitiklio pažeidimą, neįprastai didelius ar mažus suvartotų dujų rodmenų pokyčius arba jei rodmenys nekinta, kviečiame gyventojus apie tai informuoti bendrovę „Energijos skirstymo operatorius“. Skaitikliai nemokamai keičiami, kai sugenda ar baigiasi jų metrologinės patikros laikas, kuris yra 12 metų. Jeigu klientas dujas naudoja šildymui, gali būti, kad turi kitokį skaitiklį, kurio metrologija tikrinama kas 8-erius metus.

ESO atstovas nurodė, kad dujų skaitiklis gali netinkamai veikti, jeigu, esant įjungtai viryklei arba kitiems dujiniams prietaisams, dujų skaitiklio rodmenų dešinysis būgnelis nesisuka arba sukasi strigdamas, o jam sukantis, girdėti pašaliniai garsai – traškėjimas ar braškėjimas. Taip pat, jeigu ant skaitiklio yra mechaninių pažeidimų, pavyzdžiui, ant korpuso ar skaičiavimo mechanizmo, plombų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų