Spausdinti šį puslapį

Kaip išsirinkti jums labiausiai tinkantį patalynės komplektą?

Turbūt kiekvienas iš mūsų nori susikurti kuo jaukesnius savo namus bei įdėti dalelę savęs į interjero bei dekoracijų sprendimus. Ne paslaptis, kad miegamasis yra pati intymiausia ir jaukiausia namų vieta, kurioje praleidžiame nemažą savo gyvenimo laiko. Tai reiškia, kad miegamasis ir lova — jūsų atsipalaidavimo bei naujos energijos įkrovos oazė.  O kaip susikurti tokią stebuklingą vietą, kurioje it karaliai mėgautumėtės patalų purumu ir atsipalaiduotumėte nuo sunkių dienos darbų, pataria Cupolus ekspertai. Patalynės gidas, kuriame rasite rekomendacijas kaip išsirinkti aukščiausios kokybės tekstilės gaminius ar aksesuarus. Susikurkite savitą stilių bei individualaus poilsio erdvę, kurioje galėsite pabėgti nuo gyvenimo skubos. 

Kokios detalės svarbiausios renkantis patalynę?

Renkantis patalynę jus susidursite su begale įvairiausių pasirinkimų. Savo lovą galite pasikloti spalvinga, tačiau 100% lino patalyne, kuri su kiekvienu skalbimu tampa minkštesnė ir jos niekada nereikia lyginti. Arba jaukiai įsitaisykite šiltame guolyje, kuris aprėdytas čiužančia baltos medvilnės paklode, papuošta gražiai išsiuvinėta antklode. Apsistatykite savo magišką zoną gausybe pagalvių, kurios suteiks ne tik patogų miegą, bet ir saugumo pojūtį. Miegas yra svarbiausias jūsų fizinės sveikatos bei emocinio stabilumo elementas. Investuokite į kokybišką miegą ir jūsų pasaulis bus ne tik šviesesnis, bet ir turtingesnis.

Patalynės spalva

Prieš pasirinkdami patalynės spalvas, turite nuspręsti, kokio stiliaus patalai jums labiau patinka. Cupolus ekspertai pataria turėti daugiau nei vieną patalynės komplektą norint visada miegoti gaivioje patalynėje bei apsisaugoti nuo ligų ar nešvaros. Patalyne reikia rūpintis dažnai, o antklodžių ir pagalvių užvalkalus bei paklodes reikėtų skalbti kartą per savaitę. Niekam ne paslaptis, kad patalynėje veisiasi dulkių erkutės, kurios gali kenkti sveikatai. Ypatingai, jei sirgote, labai svarbu visą patalynę išskalbti aukštoje temperatūroje, kad neliktų jokių bakterijų.

Jei norite klasikinės išvaizdos patalynės, kuri tinka bet kurioje erdvėje, niekada nesuklysite pasirinkę baltą patalynę. Kitaip, reikėtų atsižvelgti ir į jūsų namų interjerą. Turbūt visi siekia stilių darnos bei vientisumo jaukiuose namuose, bet tai nereiškia, kad negalima eksperimentuoti ir rinktis netikėčiausius sprendimus. Būkite drąsūs!

Paklodės, pagalvių užvalkalai ir antklodės

Išsirinkti geriausias paklodes, pagalvių užvalkalus ir antklodes savo lovai – tai ne tik spalvos pasirinkimas. Turite žinoti savo čiužinio išmatavimus (ilgis, plotis, storis) ar norimą medžiagą, atsižvelgdami į miego įpročius bei pageidaujamą pojūtį. Taip pat verta turėti bent du paklodžių rinkinius vienai lovai, kad visada galėtumėte pasikloti lovą, nesvarbu, kada skalbiate.

Medvilninė patalynė

Medvilninė patalynė yra tvirto pynimo, tad liečiant, pojūtis lyg malonus šlamesys. Tokios patalynės paviršius yra lygūs, matinis, puikiai priglustantis prie kūno, todėl yra geras pasirinkimas šiltesniems mėnesiams.

Lininė patalynė

Lininė patalynė yra pralaidi orui bei gali sugerti drėgmę. Tai šiltesnio sezono patalai, kurie yra visiškai biologiškai skaidūs ir pagaminti iš linų – atsinaujinančio, aplinkai nekenksmingo ištekliaus. Nepriklausomai nuo jūsų pasirinkimo, tiek medvilninė patalynė, tiek lininė – su kiekvienu skalbimu tampa minkštesnė.

Antklodės

Pagalvokite apie savo lovos antklodę kaip pagrindinį interjero ir erdvės akcentą. Eksperimentuokite su akcentais. Galbūt nenorėsite kiekvieną vakarą iš lovos nuimti krūvos pagalvių, bet vis tiek galite pridėti aksesuarų sujungiančių visus patalynės dekoro elementus. Apdėkite antklodę dekoratyvinėmis pagalvėmis, priderinkite apšvietimą, kilimą, paveikslus ir kitas interjero detales. Jei jūsų lova su įspūdingu galvūgaliu, ieškokite vienspalvių tekstilės gaminių, dėl kurio jūsų lovos galvūgalis taps pagrindinis kambario akcentas. Lengvos antklodės it universalus miegamųjų ir svečių kambarių dekoras. Truputį atšalus pakeiskite sunkesnėmis, kurios maloniai prispaudžia. Ieškokite antklodžių su apvadais, kad išgautumėte daugiau detalių bei įdomybių. Antklodės itin universalios ir jomis galite užsikloti ne tik miegamajame, bet ir svetainėje ar net lauko erdvėse per kino vakarus ar vakarais po žvaigždėmis.

Cupolus ekspertai jums rekomenduoja aukščiausios kokybės patalynę, nuo satino patalynės komplektų iki kokybiškiausių kitų medžiagų bei spalvų patalynės komplektų bei aksesuarų. Išbandykite jau dabar ir susikurkite magiškus namus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)