Pagrindinės priežastys, kodėl verta rinktis namų šildymą medienos granulėmis

Ypač moderniu bei efektyviu namų šildymo būdu laikomi granuliniai katilai kiekvienais metais susilaukia vis didesnio populiarumo. Nors yra net kelios pagrindinės priežastys, kodėl žmonės yra linkę rinktis būtent šio tipo šildymo sistemas, tačiau pagrindine vis dar išlieka prieinama šių katilų kūrenimui naudojamo kuro, kuriuo yra medžio granulės, kaina. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog prieinama šildymo kaina yra stiprus argumentas, kurio daugeliui užtenka, tačiau granulinės šildymo sistemos suteikia ir dar daugiau naudos, apie kurią žino ne visi. Taigi, kokios yra tos priežastys, dėl kurių yra verta rinktis patalpų šildymą granulinėmis šildymo sistemomis?

Efektyvumas bei kaina

Turbūt visi sutiks su mintimi, jog namų šildymas - milžinišką svarbą turintis elementas, be kurio pilnavertiškas bei visapusiškas namų komfortas yra tiesiog neįsivaizduojamas. Juk šildymo sistemos suteikia galimybę namuose mėgautis šiluma bei jaukumu net ir pačiomis šalčiausiomis žiemos naktimis.

Šiais laikais šildymo sistemas planuojantys įsirengti žmonės beveik visuomet pagrindinį dėmesį skiria pačios šildymo sistemos kainai, tolimesniems jos išlaikymo kaštams ir, žinoma, efektyvumui. Trumpiau tariant, dažnai pasitaiko atvejų, kuomet žmonės atlieka sudėtingus skaičiavimus bei galutinį sprendimą priima būtent pagal gautus skaičiavimų rezultatus. Šildymo sistemų specialistai pastebi, jog tokie skaičiavimai vis dažniau žmones skatina rinktis būtent granulines šildymo sistemas. Sparčiai modernėjančios granulinės šildymo sistemos šiomis dienomis yra gaminamos siekiant užtikrinti maksimalų įmanomą šildymo kainos bei gautos šilumos kiekio santykį.

Šildymo sistema, kuri nereikalauja daug priežiūros

Akivaizdu, jog kaip ir bet kokia kita įranga, šildymo sistemos taip pat reikalauja tam tikros priežiūros. Galvojantiems apie granulinės šildymo įrangos pasirinkimą išsigąsti tikrai nereikėtų. Vis dėlto profilaktiniai tokios šildymo sistemos darbai yra atliekami vos kartą ar kelis kartus per metus. Tai neužima daug laiko, o visus šiuos profilaktinius darbus galima atlikti ir patiems. Žinoma, norintys būti ramiais bei užtikrinti profilaktinio šildymo sistemų aptarnavimo kokybę, visuomet gali kreiptis į granulinių katilų priežiūros specialistus, kurie visapusiškai pasirūpins techniniu granulinių katilų aptarnavimu.

Kaip ir kiekviena medžiaga, medienos granulės degimo metu taip pat virsta pelenais, kuriuos profilaktiškai yra būtina pašalinti iš specialiai pelenų surinkimui skirtų talpyklų, esančių granulių kūrenimui skirtuose katiluose. Akivaizdu, jog pelenų šalinimo procedūros atlikimo dažnis tiesiogiai priklauso ir nuo to, kiek yra sudeginama pačių granulių. Apskaičiuota, jog vidutiniškai šią procedūrą atlikti tenka maždaug kartą į savaitę, jeigu granulinis katilas yra naudojamas šaltuoju metų laiku.

Šildymas medienos granulėmis yra kur kas ekologiškesnis

Ekologija šiomis dienomis yra gana svarbus motyvas, dažnai darantis įtaką tam tikriems žmonių pasirinkimams. Tokios tendencijos taip pat galioja ir šildymo sistemų rinkoje. Svarbu pabrėžti, jog medienos granulės yra laikomos itin ekologišku biokuru, kuris degimo metu į aplinka išskiria kur kas mažiau kenksmingų medžiagų, lyginant jį su kitais kieto kuro produktais. Tuo tarpu po degimo likę pelenai taip pat gali būti naudojami kaip trąšos žemės ūkio sektoriuje.

Apibendrinimas

Medžio granulėmis kūrenamos šildymo sistemos suteikia daugybę privalumų į kuriuos turėtų atsižvelgti kiekvienas, kuris galvoja apie šildymo sistemą namams. Efektyvumas, prieinama šildymo kaina, ekologija bei paprastas šildymo sistemos išlaikymas yra būtent tai, ką granulinės šildymo sistemos suteikia jos naudotojams. Būtent dėl šios priežasties galima drąsiai teigti, jog šio tipo šildymo sistemos yra inovatyvios bei patrauklios.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų