Šalyje didėja sezoninių darbų pasirinkimas

Darbų įvairovė šalyje šį sezoną – neįprastai didelė.

Per mėnesį paskelbta 39,3 tūkst. laisvų darbo vietų. Tai – 49,9 proc. daugiau nei praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu. Naujų darbo skelbimų Užimtumo tarnybos informacinėje sistemoje – 23,9 tūkst.

Šiuo metu darbdaviai, įregistravę 7,4 tūkst.  laisvų darbo vietų, priimtų dirbti ir karo pabėgėlius iš Ukrainos.

Kvalifikuotiems darbininkams ir operatoriams yra daugiausia (net 47,1 proc.) darbo pasiūlymų. Beveik ketvirtadalis laisvų darbo vietų skirta nekvalifikuotiems darbininkams, 17 proc. – specialistams ir vadovams bei 11 proc. – paslaugų darbuotojams ir pardavėjams.

Greičiausiai įsidarbintų norintys dirbti judamųjų žemės ir miškų įrenginių operatoriai, mėsininkai ir žuvų darinėtojai, kepėjai ir konditeriai, vairuotojai, statybininkai, pardavėjai, pardavimo vadybininkai.

„Stabili darbo rinka išliko visą žiemos sezoną. Pagal įmonės veiklos rūšį, beveik visose daugėjo laisvų darbo vietų ir stebimas gerokai išaugęs darbuotojų poreikis, palyginti su 2021 metų vasariu. Terminuotiems darbams irgi ieškoma dvigubai daugiau darbuotojų. Labiau atsiveria sezoniniams darbams imlūs statybos ir žemės sektoriai“, – sakė Užimtumo tarnybos direktoriaus pavaduotojas Gytis Darulis.

Darbo skelbimuose šalies įmonės siūlė 1,2 tūkst. darbo pasiūlymų terminuotam darbui, iš jų – 236 sezoninio darbo vietos.

Daugiausia sezoninio darbo pasiūlymų pateikė kasybos ir karjerų eksploatavimo įmonės traktorininkams, apie 30 proc. terminuoto darbo laisvų darbo vietų buvo apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse, 7 proc. – žemės ūkio, 5,5 proc. – apdirbamojoje gamyboje, 5 proc. – didmeninėje ir mažmeninėje prekyboje.

Darbo ieškančių asmenų, galinčių dirbti darbus pagal profesijas, kurių darbdaviai ieško sezoniniam darbui, yra daugiau nei darbo pasiūlymų. Visgi prioritetą žmonės teikia neterminuotam užimtumui.

Specialistų ir vadovų grupėje paklausiausi – pardavimo atstovai, reklamos ir rinkodaros specialistai, sandėliavimo tarnybos tarnautojai, administravimo ir vykdomieji sekretoriai, apskaitos ir buhalterijos tarnautojai, jaunesnieji socialiniai darbuotojai, buhalteriai, statybos vadovai, statybos inžinieriai ir slaugos specialistai.

Kvalifikuotų darbininkų ir operatorių bei paslaugų darbuotojų grupėje daugiausiai laisvų darbo vietų yra sunkiasvorių sunkvežimių ir krovininių transporto priemonių vairuotojams, parduotuvių pardavėjams, virėjams, autobusų vairuotojams, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojams, kepėjams ir konditeriams, statybininkams, siuvėjams, statybininkams montuotojams, vandentiekininkams ir vamzdynų montuotojams. 

Nekvalifikuotiems darbininkams siūloma įsidarbinti įstaigų valytojais, krovikais, pakuotojais (rankomis), nekvalifikuotais apdirbimo pramonės darbininkais, prekių krovėjais į lentynas.

Daugiausia darbo pasiūlymų vasarį pateikė apdirbamosios gamybos (19 proc.), administracinę ir aptarnavimo (16 proc.), transporto ir saugojimo (15 proc.), didmeninės ir mažmeninės prekybos (14 proc.), statybos (12 proc.) veiklą vykdančios įmonės.

Kovo 1 d. šalyje registruota 174,1 tūkst. darbo neturinčių asmenų – 3,2 tūkst. mažiau nei prieš mėnesį ir 102,9 tūkst. mažiau nei prieš metus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų