Kuo remiantis reikėtų išsirinkti kokybišką išmanųjį telefoną?

Šiuolaikinis išmanusis telefonas geba atlikti įvairiausias funkcijas, kurios palengvina kasdienį gyvenimą. Šios dienos telefonų rinką gali pasiūlyti įvairiausius variantus, kuriuos galima prisitaikyti prie savo poreikių. Ruošiantis įsigyti naują išmanųjį telefoną, pirmiausiai reikėtų pasidomėti apie skirtingų modelių turimas funkcijas bei jų gebėjimą prisitaikyti prie tų funkcijų. 

Kaip skirstomos operacinės sistemos? 

Šios dienos rinkoje labiausiai yra paplitusios keturios operacinės sistemos: 

  • „Android“ operacinė sistema - ji yra skirta tiems, kurie nori daugiafunkcinių sistemų ir neribotų konfigūracijos galimybių. Esančioje „Google Play“ parduotuvėje galima atsisiųsti įvairaus tipo programėlių, kurios yra tiek nemokamos, tiek mokamos.
  • „iOs“ operacinė sistema - ji yra skirta tiems, kurie ieško paprastos ir patikimos sistemos. Ją puikiai galima naudoti tiek laisvalaikiui, tiek darbui. Tiesa, dauguma  „AppStore“ esančių programėlių yra mokamos, todėl tai gali sukelti keblumų.
  • „Windows Phone“ operacinė sistema - ji yra minimalistinė sistema, kuri buvo sukurta potencialiems „Windows“ naudotojams. Norint išplėsti jos funkcionalumą naudojamos „Windows Phone Store“ esančios mokamos programėlės.
  • „BlackBerry“ operacinė sistema - ši sistema  primena „Android“ ir „iOs“ derinį, o didžiausio dėmesio yra susilaukus tik iš JAV šalies vartotojų. 

Į ką atkreipti dėmesį renkantis telefono ekraną?

Modernieji telefonai gali didžiuotis tuo, kad turi net nuo 4 iki 6 colių įstrižainės ekranus. Ekranų įstrižainės yra skirstomos pagal jų atliekamas funkcijas, todėl renkantis išmaniojo ekraną orientuokitės į tai, kam jūs naudosite telefoną: 

  • ekranas iki 4 colių - jis skirtas SMS žinučių rašymui, skambučiams, nuotraukų peržiūrai bei paprastiems žaidimams
  • ekranas nuo 4 iki 5 colių - jis skirtas SMS žinučių rašymui, skambučiams, nuotraukų peržiūrai, 3D žaidimams, darbui su elektroniniu paštu ir naršymui socialiniuose tinkluose ir medijose
  • ekranas nuo 5 iki 6 colių - jis skirtas SMS žinučių rašymui, skambučiams, nuotraukų peržiūrai, 3D žaidimams, naršymui socialiniuose tinkluose ir medijose, knygų skaitymui bei filmų peržiūroms 

Faktas, kad išmaniojo telefono ekranas nėra pats pagrindinis faktorius renkantis išmanųjį telefoną. Svarbu atkreipti dėmesį ir į kitas specifikacijas, kaip: korpusas, kamera, reikiamų funkcijų prieinamumas. Taip pat labai svarbu, kad nepamirštumėte įsigyti ir išmaniojo telefono apsaugos priemonių, kaip telefonų dėklai ir apsauginiai stikliukai! 

Ekrano raiška padeda pastebėti viską!

Jeigu jūsų laisvalaikis ar darbas yra susijęs su filmavimu, fotografavimu, medžiagos apdorojimu ir kt., tuomet jūs privalote turėti tokį išmanųjį telefoną, kuris padėtų lengvai, tačiau kokybiškai atlikti šį darbą. Kad visa tai būtų galima lengvai padaryti, reikia vadovauti ne tik profesionalia kamera, operacine sistema ar ilgai tarnaujančia baterija, bet ir ekrano raiška. Tam, kad viskas būtų aiškiau, reikėtų žinoti, jog ekranas skaidomas į tipus:

  • IPS - geras RGB spalvų atvaizdavimas, platūs žiūrėjimo kampai, greita reakcija į lietimą
  • RETINA - RGB spalvų atkūrimas, platūs matymo kampai, greitas ekrano reagavimas
  • AMOLED - energijos efektyvumas, didelis kontrastingumas 
  • LCD - puikus tikrųjų spalvų atkūrimas.
Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų