Priežastys, dėl kurių darbo aplinka namuose tampa vis populiaresnė

Aktyviai žengiant į mūsų gyvenimą informacinėms technologijoms vis labiau populiarėja nuotolinis darbas iš namų. Nes taip dirbdami žmonės gali tvirčiau apsisaugoti nuo įvairių pandeminių ligų, jiems patogiau lanksčiai planuoti savo darbo laiką, o ir patiems darbdaviams toks darbo pobūdis vis dažniau tampa patrauklesnis, nes galima išvengti brangios patalpų nuomos arba jų išlaikymui reikalingų išlaidų.

Kokie darbo namuose privalumai?

Darbas iš namų garantuoja didesnį našumą, nes jis dirbančiajam padeda išvengti bereikalingo laiko gaišinimo tuščiais bendradarbių plepalais, aišku, su sąlyga, kad namuose nebūtų mažų vaikų ar kitokių galimų trukdžių. Tiesa, kai kuriems darboholiškos natūros žmonėms dirbant nuotoliniu būdu gali pasidaryti itin sunku atskirti darbo laiką nuo laisvalaikio. Tačiau tiesa ir tai, kad dirbdamas namuose žmogus gali pats planuoti savo darbo valandas, dirbti nuo ankstaus ryto, paskui kelias valandas skirti poilsiui ir likusį darbą baigti vakare.

Kaip ištaisyti galimus nuotolinio darbo minusus?

Nuotolinis darbas turi ne tik pliusų, bet ir savų minusų. Vienas iš pagrindinių minusų – nuotolinis darbas darbdaviui gali apsunkinti vadovavimą kolektyvui, sudėtinga organizuoti bendrus pasitarimus, būtina išmokti efektingai naudotis internetinėmis technologijomis. Ypač tai sunku vyresnės kartos vadovams. Jiems gali atrodyti per sunkus perėjimas prie naujoviškų darbo su kolektyvu formų. Kad to išvengtų, darbdavys pats privalo išmokti pasinaudoti visomis techninėmis naujovėmis ir kartu žengti su dabartimi koja kojon.

Ką reikėtų žinoti apie naujoviškas vadovavimo formas?

Nors kolektyvo vadovui iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog per nuotolį praktiškai neįmanoma kontroliuoti savo pavaldinių, tai juk iš tikrųjų nėra būtina. Todėl laikas keisti senoviškas pažiūras. Šiuolaikinis išmintingas vadovas domisi ne savo pavaldinių išdirbtų valandų skaičiumi, o jų pasiektais darbo rezultatais. Bendrauti su darbuotojais galima ir pasitelkus į pagalbą ZOOM programą, todėl tiek vadovas, tiek darbuotojai nesijaus izoliuoti ir galės turiningai bendrauti. Tiesa, vis dėlto darbdavys, kuris leidžia darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu, turi pasirūpinti ir tuo, kad jiems būtų pristatyti stalai darbui iš namų, nes produktyvus darbas, neturint namuose patogaus darbui stalo, nėra įmanomas.


Daugiau: darbo kėdės

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų