Šunų maisto rūšys: ką pasirinkti?

Šunims skirto maisto įvairovė šiuo metu yra tikrai labai plati, todėl kiekvienam atsakingam šunų augintojui gali kilti klausimas,  koks maistas galėtų būti pačiu geriausiu pasirinkimu. Būtent todėl naudinga aptarti pagrindines šunų maisto rūšis, jų privalumus ir trūkumus.

Sausas maistas šunims

Tai – pats populiariausias pasirinkimas. Šerti šunį sausu maistu yra labai paprasta – net ir tada, jei tektų vykti į kelionę su augintiniu, nereikės rūpintis, kad maistas būtų laikomas pakankamai žemoje temperatūroje. Sausas pašaras padeda apsaugoti šunų dantis nuo akmenų susidarymo, jį paprasta naudoti dresūroje, be to, aukštos kokybės sausame pašare yra visų reikalingų maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų, todėl šeimininkams nebereikia rūpintis augintinio mitybos praturtinimu papildais. 

Konservuotas maistas šunims

Konservai šunims gana dažnai naudojami šuns palepinimui, toks maistas puikiai tinka dantų netekusiems augintiniams bei šunims, atsigaunantiems po ligų. Konservuotą maistą šunys dažniausiai labai noriai ėda, į tokį maistą galima įmaišyti įvairių papildų ar reikalingų vaistų, ir t.t. Konservuotas maistas įprastai kainuoja brangiau nei sausas pašaras, be to, kartais kyla nepatogumų šunį skatinant dresūros pamokose ar kelionių metu, kuomet reikia palaikyti tinkamą konservuoto pašaro temperatūrą. 

Natūrali šunų mityba

Nors gali atrodyti, kad toks mitybos tipas yra pats geriausias, tačiau žodį „natūralus“ šunų šeimininkai dažnai netinkamai interpretuoja. Nereikėtų pamiršti, kad šunys yra plėšrūnai, todėl verdamos košės jiems tikrai nėra naudingos. Jei nuspręsite savo augintinį šerti žalia mėsa, turėtumėte gerai pagalvoti, ar nekils keblumų nenutrūkstamai gauti aukštos kokybės mėsos, ir ar šaldymo kameroje jai visada turėsite pakankamai vietos. Maža to, šuns šėrimas žalia mėsa reikalauja tikrai nemažai žinių, todėl pagalvokite, ar tikrai esate pasiryžę daugybę laiko skirti savo augintinio poreikių analizei.

Nors apie šunų mitybą galima diskutuoti valandų valandas, tačiau turime sutikti, jog paprasčiausia augintinį šerti jau paruoštu subalansuotu maistu, kuris yra siūlomas gyvūnų prekių parduotuvėse. Aukštos kokybės pašaro galite įsigyti ir internetu: apsilankę parduotuvėje https://evet.lt/category/maistas-sunims tikrai rasite savo mylimam augintiniui tinkamo maisto. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų