Kam skirtos dermatologo konsultacijos?

Oda yra matomiausia mūsų kūno sritis, tad nenuostabu, jog jos priežiūrai skiriame daug dėmesio. Tik ar kokybiško? Neretai perkame brangias odos priežiūros priemones, tačiau neskiriame laiko specialisto konsultacijai ir dermatologo kabineto duris praveriame tik atsiradus rimtoms problemoms. Tad kam skirtos dermatologo konsultacijos ir kada jos reikalingos?

Kas yra dermatologas?

Dermatologu vadinamas gydytojas, kurio domėjimosi sritis – odos problemos, jų gydymas, tyrimai ir pan. Ypač dažnai šios srities specialistams tenka susidurti su tokiomis odos problemomis kaip spuogai, karpos, apgamai, alergijai būdingi bėrimai ir pan. Svarbu žinoti, jog odos gydytojas bus naudingas ne tik tada, kai problema jau yra, tačiau ir tada, jei yra poreikis užkirsti jai kelią.

Odos gydytojas išklauso pacientą, jei reikia, skiria tyrimus, identifikuoja diagnozę bei paskiria gydymą.

Ar visi gali kreiptis į dermatologą?

Į odos ligų gydytoją gali kreiptis visi, nepriklausomai nuo amžiaus bei lyties. Odos ligos būdingos tiek vyrams, tiek moterims. Dermatologo konsultacijos neretai prireikia ir vaikams, taip pat suaugusiems bei garbaus amžiaus žmonėms. Todėl jei Jus ar šeimos narius vargina odos problemos, nedvejodami registruokitės vizitui.

Kada reikalinga dermatologo konsultacija?

Odos gydytojo konsultacija bus tikslinga visada, jei neramina odos dariniai, jos spalva, negyjančios žaizdelės, randai, pigmentinės dėmės ar kitokios odos problemos. Į dermatologą kreipkitės ir tada, jei atsirado ir nepraeina odos paraudimas ar, atvirkščiai, baltos dėmės odoje. Specialistas pagelbės ir tada, jei turite itin jautrią odą, linkusią sausėti, šerpetoti. Pleiskanojimas – dar viena dažna priežastis, kodėl tiek vyrai, tiek moterys ryžtasi praverti specialisto kabineto duris.

Gydytojo dermatologo konsultacija reikalinga ir tada, jei įtariate ar jau turite diagnozuotą psoriazę, egzemą, atopinį dermatitą ar panašias ligas ir jaučiate jų paūmėjimą. Žinoma, į šį gydytoją būtinai kreipkitės ir tokiu atveju, kai vargina ilgai negyjančios žaizdelės, apgamų pokyčiai ar kiti įtartini dariniai odoje.

Jei aktuali profesionali dermatologo konsultacija, https://www.lazeriniscentras.lt/ laukia Jūsų.

Verta pastebėti, kad labai didelė dalis odos problemų yra susijusios su netinkama mityba, stresu, saulės poveikiu, užterštumu, todėl nemažai jų galima išspręsti eliminavus iš gyvenimo šiuos veiksnius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų