Spausdinti šį puslapį

Kas yra masažiniai volai sportui ir kam juos naudoti?

Sportui naudojamos įrangos pasirinkimas šiandien tikrai nėra siauras, todėl kiekvienas mūsų gali atrasti labiausiai tinkančias galimybes.

Jei siekiate sumažinti raumenų disbalansą, padidinti sąnarių judrumą ar pagerinti raumenų koordinaciją, masažiniai volai sportui tikrai gali būti puikiu pasirinkimu. Masažiniai voleliai yra labai efektyvūs treniruokliai, kurie padeda sumažinti nugaros skausmą ir raumenų įtampą. Masažiniais voleliais gali naudotis visi žmonės, nepriklausomai nuo jų amžiaus, lyties ir fizinio pasirengimo.

Kaip išsirinkti tinkamiausią masažinį volą?

Jei planuojate pradėti valcuoti raumenis, iš pradžių pasirinkite minkštesnį ir ilgesnį volelį, kuriuo galėsite paprasčiau atlikti įvairių kūno vietų masažą, o vėliau galėsite įsigyti trumpesnį ir kietesnį volelį. Jei volelį jums rekomendavo kineziterapeutas ar fizioterapeutas, prieš pradėdami volelio paieškas išsiaiškinkite, koks įrenginys yra tinkamas būtent jums (atsižvelkite į tai, kokius pratimus reikės atlikti).

Volelių medžiagos ir formos

Skiriami keli pagrindiniai volelių tipai:

  • Minkštas volelis rekomenduojamas pradedantiesiems. Toks volelis yra ganėtinai lengvas, todėl tinka kone visiems be išimties;
  • Kietas volelis tinka sportininkams, kurie skundžiasi įtemptais raumenimis. Kieti voleliai puikiai tinka raumenų įtampos mažinimui bei limfos tekėjimo aktyvinimui;
  • Volai su tinkleliu rekomenduojami patyrusiems sportininkams, kurių skausmo slenkstis yra ganėtinai aukštas. Vis dėlto, vertėtų atkreipti dėmesį į tai, kad valcavimas neturėtų sukelti ilgalaikio skausmo (jis turėtų praeiti ne vėliau nei po 30 minučių);
  • Giluminio masažo voleliai yra skirti profesionaliam naudojimui. Šio tipo volą galima naudoti po ilgesnės treniruotės;
  • Vibruojantis volas pasižymi panašiu efektu kaip ir masažinė kėdė. Tokio tipo masažinis volas padeda paprasčiau pasiekti įtemptas vietas ir atpalaiduoja raumenis.

Jei dvejojate, kokio tipo masažinis volelis yra tinkamas būtent jums, pasikonsultuokite su gydytoju ar su savo sporto treneriu. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)