Numeriai prisukti varžtais? Techninės apžiūros nepraeisite

Tokiu būdu varžtais pritvirtinti valstybiniai numeriai techninei apžiūrai netinkami – juos būtina keisti. Keitimas kainuoja 13,86 Eur.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Tokiu būdu varžtais pritvirtinti valstybiniai numeriai techninei apžiūrai netinkami – juos būtina keisti. Keitimas kainuoja 13,86 Eur. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Atliekant automobilių privalomąją techninę apžiūrą, nuo šiol didesnis dėmesys kreipiamas į valstybinių numerių pritvirtinimą.

Į redakciją paskambinęs vyras tikino, kad vos prieš mėnesį jo automobiliui atlikta techninė apžiūra. Jo valstybinis numeris buvo prisuktas dviem varžtais, bet tai jokių problemų nesukėlė. O prieš savaitę, atliekant apžiūrą kitam automobiliui, gavo nurodymą, kad numeriai pritvirtinti neteisingai, tad turės atvykti pakartotinai, kai numeriai bus pritvirtinti laikantis naujų reikalavimų.

Žmogus klausia, nuo kada tokie reikalavimai, ir ar tai nėra vien tikrintojų išsigalvojimas.

Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos atstovas Renaldas Gabartas paaiškino, kad didelės naujovės tikrai nėra – nauji reikalavimai atsirado nuo praėjusių metų rudens, tačiau gal kai kas tų reikalavimų labai griežtai nepaisė.

„Atsiradus didesniam skaičiui automatinių kelių eismo taisyklių pažeidimo fiksavimo įrenginių („trikojų“), sektorinių greičio matavimo sistemų ir panašių, itin padažnėjo ir atvejų, kai būna keblu nustatyti, kam turėtų tekti atsakomybė dėl nusižengimo.

Viena to priežasčių – valstybinio numerio tvirtinimas varžtais ant numerio ženklo žymenų. Kai kuriais atvejais toks tvirtinimas iškreipia simbolių ir skaičių reikšmę bei suklaidina elektroninius policijos pagalbininkus“, – informavo atstovas.

Pasak R. Gabarto, kelių policijos tarnybos vadovai į šią problemą dėmesį atkreipė dar praėjusių metų rudenį. Jie raštu kreipėsi į Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociaciją „Transeksta“, prašydami atidžiau įvertinti, ar valstybinio numerio tvirtinimas atitinka reikalavimus.

Minėtus reikalavimus suformulavo Lietuvos transporto saugos  administracija, nurodžiusi, kad „dideliu trūkumu“ laikomi visi atvejai, kai „valstybinio numerio ženklo žymenys išblukę, nėra arba trūksta žymenų, jie neįskaitomi arba gali būti perskaityti neteisingai“.

Atkreipė dėmesį, kad šiame dokumente nėra detalizuojama, kokiais būdais tvirtinant numerį prie kėbulo jis gali būti perskaitomas neteisingai. Tačiau, vadovaujantis  nusistovėjusia praktika, reikalaujama, kad ant valstybinio numerio ženklo žymenų nebūtų jokių tvirtinimo elementų ar kitų pašalinių dalykų, pavyzdžiui, lipdukų.

Pažymėtina, kad numeris gali būti tvirtinamas naudojant specialiai tam skirtus laikiklius, varžtus ar kniedes, bet ne valstybinio numerio ženklo žymenų zonoje. 

Pašnekovas taip pat sakė, kad kai kuriems vairuotojams nurodymai dėl numerių atrodo lyg priekabių ieškojimas. Vienas žmogus teisybės dėl to bando ieškoti net pasitelkęs advokatus.

Tačiau patikino, kad nauji reikalavimai pagrįsti, nes, policijos duomenimis, tūkstančiams vairuotojų kasmet neskiriamos baudos už padarytus kelių eismo pažeidimus vien dėl to, jog jų numeriai pritvirtinti taip, kad skaičių nuskaityti neįmanoma.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Bronius 2022-05-11 23:06
Jei kas norite išsaugoti numeri su Lietuvos vėliava nekeiskite numeriu regitroj nes jie jum pakeis ant šiuolaikinio ir numeris vertes neturės. Tam yra Baltic sign
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Andrius 2023-02-13 23:34
Tai lai baudžia tuos kurie nuo įsigaliojimo numeriu tvirtinimo dienos ar vėliau bus registruota transporto priemonė tai tada kaip atsakomybė už nežinojima taisyklių o ne prieš 10 metų jau registruota transporto priemonė ir numeriu tvirtinimas niekam nemaise,
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų