Reguliuojamo aukščio stalas – našaus ir dinamiško darbo garantas

Praleidžiant ilgas valandas biure, dirbant kompiuteriu stokojama fizinio krūvio ir judėjimo. Pradeda varginti nugaros skausmai, tinsta kojos, o, galiausiai, krenta darbo našumas. Kai kamuoja nemalonūs pojūčiai ir trūksta dinamikos, apie kūrybą ir sėkmę nebėra kada ir begalvoti. Užkirsti kelią ilgo sėdėjimo padariniams – paprasta. Tereikia pasirinkti tinkamus biuro baldus, o ypač – ergonomišką stalą. Taigi, kaip išsirinkti reguliuojamo aukščio stalą, kad būtų užtikrinamas modernumas ir funkcionalumas darbui biure arba namuose?

Reguliuojamo aukščio stalas – leis jaustis patogiau

Funkcionalus ir kokybiškas darbo stalas yra svarbus norint sukurti ne tik akį traukiantį biuro dizainą, bet ir svarbi priemonė, kuri tiesiogiai veikia mūsų darbingumą. Sėdimas darbas ilgainiui sukelia įvairius negalavimus, todėl šiuolaikiniai baldų dizaino sprendimai leidžia sukurti tokią darbo vietą, kuri prisitaiko prie darbuotojo fizinių poreikių.

Ergonomiškas ir modernus reguliuojamo aukščio stalas leidžia našiai dirbti visą dieną ir tuo pačiu išlikti aktyviems. Kiekvienas darbuotojas gali nesudėtingai sureguliuoti stalą pagal savo poreikius ir keisti poziciją iš sėdimos į stovimą ir atvirkščiai. Tarptautinė biuro baldų įmonė NARBUTAS siūlo įvairaus dizaino modernius ir, svarbiausia, funkcionalius stalus biurams ar namų ofisui. Vienas iš tokių – elektra reguliuojamas darbo stalas ACTIVE, kurio universalus ir minimalistinis dizainas nesunkiai įsilies kiekviename kabinete. Pagal individualius poreikius pritaikoma stalų sistema reguliuojama vos vienu mygtuko paspaudimu. Reguliuojamo aukščio stalas turi atminties funkciją, todėl mėgstamų pozicijų aukštį galima išsaugoti ir vėliau sutaupyti laiko, nes, prireikus pakeisti poziciją, nebereikės iš naujo sureguliuoti stalo.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis „sėsk-stok“ darbo stalą?

Reguliuojamo aukščio stalai Vilniuje itin populiarėja. Dauguma įmonių sutelkia dėmesį į ergonomiškos darbo vietos kūrimą, nes tai didina darbuotojų našumą ir kūrybingumą. Tačiau prieš įsigyjant naują darbo stalą rekomenduojama apgalvoti, kokios funkcijos ir dizainas jus labiausiai domina.

Vienas aspektų, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį, – reguliuojamo aukščio stalo kojos. Dažnai naudojantis funkcijomis aukštyn-žemyn, pažeidžiami stalo kojų dažai. Tai gadina bendrą vaizdą. Būtina rinktis kokybiškų gamintojų stalus, kurie turi specialią plastikinę detalę, kuri apsaugo dažus nuo nusitrynimo ir galimų įbrėžimų.

Dar viena itin svarbi funkcija – kliūties atpažinimo technologija. Darbo kabinetas dažnai turi nemažai spintelių, lentynų, komodų, o kai kuriuose biuruose stalai statomi vienas šalia kito. Todėl naudojantis reguliuojamo aukščio stalais galima nejučiomis kliudyti aplink esančius objektus, pavyzdžiui, prie pat stalo esančias spinteles. Siekiant išvengti nepatogumų, gamintojai rekomenduoja rinktis stalus su specialiais kojų jutikliais, kurie reaguoja į kliūtį ir stalas savaime sustoja. Taigi, ši funkcija padės išvengti galimos žalos, kuri įvyktų jeigu stalas susidurtų su kitu kietu objektu.

Stalai komandiniam darbui

Organizuojant darbą didesnėmis grupėmis taip pat galima pritaikyti reguliuojamo aukščio stalų technologiją. NARBUTAS siūlomi „sėsk-stok“ tipo stalai yra stilingi, pasižymi lengvumu ir universaliu dizainu. Juos galima pritaikyti tiek vieno žmogaus, tiek komandiniam darbui. Pritaikius reguliuojamo aukščio stalus didesnėms darbo grupėms bus užtikrinami kiekvieno žmogaus individualūs fiziniai poreikiai. Tarpusavyje suderinus stalviršius ir kojų dizainą, galima mėgautis ne tik ergonomiška, bet ir stilinga biuro aplinka.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-2 # Žemyna 2022-05-13 22:08
Be perstojo dirbant kompiuteriu, klaviatūra turi būti tokiame aukštyje, kad sulenktos per alkūnes rankos ant jos tartum ant kelių gulėtų. O darbo kėdės atlošas turi taip prilaikyti mentes, kad nugara, stuburas būtų tiesūs. Tokia padėtis leidžia sparčiai rašyti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # pasiulymas 2022-05-14 18:26
siulau aprūpinti Kestucio a. ir Vytauto. g. dviejų pastatų "dirbančius". Tikrai bus "dinamiškas" imitavimas "darbo" .Ar aš neteisi?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų