Nepasirinkus tiekėjo, elektra kainuos brangiau

Artėjant birželio 18 dienai, kuomet didžioji dalis Lietuvos namų ūkių turi sudaryti nepriklausomo elektros tiekimo sutartis, „Ignitis“ informuoja, kad to nepadarę vartotojai gali patirti didesnių išlaidų.

Remiantis aktualiais duomenimis, tokiu atveju elektros galutinė kaina gali siekti ir 40 ct už kWh.

„Tie vartotojai, kurie nenorės sudaryti sutarčių ar pavėluos dėl asmeninių priežasčių, susidurs su papildomais rūpesčiais. Tokie namų ūkiai pateks į garantinį tiekimą, kuris bus laikinas, ir gali gerokai padidinti elektros kainą“, – sako Andrius Kavaliauskas, „Ignitis“ Privačių klientų padalinio vadovas.

Garantinio tiekimo atveju galutinę kainą vartotojams sudarys vidutinė elektros kaina „Nord Pool“ biržoje ir pridedamas koeficientas, kurio numatyta reikšmė yra 25 proc.

Tai reiškia, kad prie vidutinės biržos kainos bus pridedamas ketvirtadalis. Svarbu suprasti, kad kaina pabrangs ne nuo dabartinės elektros kainos, o nuo tuo metu galiojančios vidutinės elektros kainos biržoje.

Elektros kainos biržoje svyravimai priklauso nuo daugelio dedamųjų. Įtaką kainai daro elektros pasiūlos ir paklausos balansas, kintančios dujų ir naftos kainos, besikeičiantys Europos šalių gamybos ir vartojimo prioritetai. 

„Galime analizuoti aktualius duomenis. Nuo biržos lygio priklausančio garantinio tiekimo kainos balandį vidutiniškai siekė 34 euro centus už kilovatvalandę, vasarį – 24, sausį – 40 euro centų. Kaip matome, kainos biržoje svyruoja, taigi tie, kurie nepasirūpins, turės mokėti brangiau“, – teigia A. Kavaliauskas.

Primename, kad iki birželio 18 dienos pasirašyti sutartis su nepriklausomu elektros tiekėju turi tie namų ūkiai, kurie per metus suvartoja nuo 1 000 iki 5 000 kilovatvalandžių, o per mėnesį už elektrą sumoka 15–70 eurų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # Aha 2022-05-15 10:59
Kodel nepasirinke tiekejo automatiskai nepaliekami Ignitis? Kam zmonems tas hemorojus kazka rinktis?

Nesvarbu kuri tiekeja pasirinksi - vistiek uz elektra mokesi gerokai brangiau nei dabar. Priveise visokiu "barygu" kurie nieko negamina,nieko savo neturi - jie viso labo tarpininkai paimti pinigus ir del to nukencia visi vartotojai. Tie tarpininkai kaip erkes pamps is visu kisenes nieko neveikdami.

Pasirenki tiekeja - ir iskart moki 10ct brangiau...cia absurdo virsune. Cia ne elektros rinkos liberalizavimas - juk elektros tiekejas vienas ir tas pats - visi kiti tik "barygos" Kazkokia parodija su iteisinta vagiu saika.

Is vieno tiekejo sukure pseudokonkurencija su susiktais tarpininkais,kurie ims pinigus uz ora.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų