Kokiomis savybėmis žavi egzotiniai muzikos instrumentai?

Kam teko pačiam pamuzikuoti su iš mums egzotiškų kraštų kilusiu muzikos instrumentu ar bent klausytis, kaip kitas juo groja, tas pripažins, jog tokia muzika tarsi padeda atsijungti nuo žemiškojo pasaulio ir susijungti su dangaus skliauto erdvėmis. Ši muzika veikia lyg savotiška terapija. Prie tokių stebuklingų instrumentų drąsiai galima priskirti gongus ir kalimbas.

Kaip žmogų veikia gongo skleidžiami garsai?

Žmonės, kurie klausosi gongo muzikos, patiria visapusiško atsipalaidavimo būseną. Iš gongo į aplinką sklindanti vibracija, muzikinės terapijos specialistų nuomone, įsilieja į energetinius blokus ir padidina savaiminio sveikimo proceso galimybę. Taip nutinka todėl, kad kiekvienas žmogaus organas turi savo vibracijos dažnį. Jei konkretaus organo dažnis sutrinka, tada žmogus pajunta jo negalavimą. Per gongo muzikos seansus galima iš naujo atstatyti sutrikusiojo dažnio harmoningumą. Gongo garsų terapija padeda gydyti skausmą, depresiją, nervų ir kraujotakos sistemas, kitas ligas.

Kas yra žinoma apie senovinį afrikietišką muzikos instrumentą kalimbą?

Kalimbas portugalų jūrininkai Afrikoje pirmą kartą aptiko XVI amžiaus antroje pusėje, nors šie muzikos instrumentai karštajame žemyne jau seniai buvo naudojami. Šis instrumentas susideda iš medinės dėžutės ir kelių suplotų metalinių klavišų. Šis instrumentas labai patogus yra nešiotis, puikiai pasitarnauja meditacijos tikslais. Jį galima ne tik laikyti namie, bet ir vežtis į kelionę. Muzikuojančiam šiuo instrumentu nebūtina turėti muzikinį išsilavinimą, nes juo groti yra labai paprasta.

Už kokias savybes kalimba nusipelno pagyrimo?

Nors ypatinga išvaizda ir negali pasigirti kalimbos instrumentas, tačiau juo galima išgauti meditacinį transą sukeliančią būseną, kuri padeda visiškai atsipalaiduoti tiek fiziškai, tiek dvasiškai ir patirti visa apimantį katarsį. Zimbabviečiai nuo senų laikų iki šiol tiki, kad Dievas jiems padovanojo kalimbą, kad jie galėtų lengviau bendrauti su protėvių vėlėmis. Jų įsitikinimu, kalimba padeda palaikyti gerus santykius su mirusiaisiais, kurie iš anapus gyviesiems padeda išvengti nelaimių. Kita vertus, nors ir galima suabejoti kalimbos gebėjimu sujungti mus su protėvių vėlėmis, vis dėlto iš tikrųjų ji veikia hipnotizuojančiai ir išvaduoja jos muzikos klausytojus iš prastos nuotaikos, padeda pamiršti kamavusius vargus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų