Ateitis – be plastikinių maišelių

Vyriausybė pritarė Seimo siūlytiems Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo bei Aplinkos apsaugos įstatymo pakeitimams, kuriais numatoma mažinti labai lengvų plastikinių maišelių naudojimą.

Taip pat pritarė tikslams apriboti mikroplastikų turinčių kosmetikos gaminių, naudojamų valymui, šveitimui, tiekimą rinkai ir įpareigoti gamintojus ir importuotojus ženklinti biologiškai skaidaus plastiko pakuotes bei turėti pakuočių biologinį skaidumą įrodančius dokumentus.

Vyriausybė siūlo numatyti alternatyvas, kaip kitus maišelius (vietoj plastikinių) ar kitas pakavimo priemones, pirkėjai galėtų rinktis pardavimo vietose sveriamiems produktams neatlygintinai supakuoti.

Taip pat siūlo numatyti išimtį, kad sveriamiems šviežios mėsos ir žuvies produktams supakuoti galėtų ir toliau būti nemokamai naudojami labai lengvi plastikiniai maišeliai.

Tokios išimties taikymas pasiūlytas įvertinus, kad nėra tyrimais pagrįstų alternatyvių pakuočių, kurios užtikrintų maisto produktų saugą ir higieną, išvengiant kryžminės taršos, ir būtų lengvai perdirbamos.

Link permainų einama atsiliepiant į Europos Komisijos nuostatas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-2 # Aha 2022-07-15 17:18
Jei bus alternatyvos kur deti produktus - tai jokio skirtumo jei neliks maiseliu.

Bet pakolkas tai alternatyvu nera. Jei ateityje nesugalvos kuo pakeisti maiselius - tai tiesiog viska i krepsi mesiu,tada Ant prekystalio ispilsiu ir tegul kasininke rankioja po 1 bulve,morka,5 rusiu saldainius ir 3 saujas sveriamu riesutu.

Is principo nemokesiu uz tuos vienkartinius maiselius.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų