Spausdinti šį puslapį

Ateitis – be plastikinių maišelių

Vyriausybė pritarė Seimo siūlytiems Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo bei Aplinkos apsaugos įstatymo pakeitimams, kuriais numatoma mažinti labai lengvų plastikinių maišelių naudojimą.

Taip pat pritarė tikslams apriboti mikroplastikų turinčių kosmetikos gaminių, naudojamų valymui, šveitimui, tiekimą rinkai ir įpareigoti gamintojus ir importuotojus ženklinti biologiškai skaidaus plastiko pakuotes bei turėti pakuočių biologinį skaidumą įrodančius dokumentus.

Vyriausybė siūlo numatyti alternatyvas, kaip kitus maišelius (vietoj plastikinių) ar kitas pakavimo priemones, pirkėjai galėtų rinktis pardavimo vietose sveriamiems produktams neatlygintinai supakuoti.

Taip pat siūlo numatyti išimtį, kad sveriamiems šviežios mėsos ir žuvies produktams supakuoti galėtų ir toliau būti nemokamai naudojami labai lengvi plastikiniai maišeliai.

Tokios išimties taikymas pasiūlytas įvertinus, kad nėra tyrimais pagrįstų alternatyvių pakuočių, kurios užtikrintų maisto produktų saugą ir higieną, išvengiant kryžminės taršos, ir būtų lengvai perdirbamos.

Link permainų einama atsiliepiant į Europos Komisijos nuostatas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)