Spausdinti šį puslapį

Nemokamai išveš buitinę techniką

Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacijas vienijanti tarptautinė asociacija  „WEEE Forum“ skelbia apie nemokamą senos elektronikos ar buitinės technikos išvežimą visoje Lietuvoje.

Pažymi, kad nuo šiol „Man rūpi rytojus“ komanda atvyks paimti seną šaldytuvą, viryklę ar pan. į bet kurį Lietuvos kampelį ir nusineš iš bet kurio daugiabučio aukšto.

Iš gyventojų surinkta nebereikalinga buitinė technika ir elektronikos prietaisai pirmiausia bus testuojami. Tinkamus bus bandoma prikelti naujam gyvenimui ir padovanoti tiems, kam jų reikia labiausiai.

Jeigu suremontuoti nepavyks, įrenginiai bus perdirbami, kad vertingas medžiagas būtų galima panaudoti dar kartą. Elektronikos prietaisams pagaminti reikia daug įvairių žaliavų: metalo, plastmasės, gumos, stiklo, puslaidininkių, tepalų, dujų, taip pat aukštos vertės medžiagų – aukso, sidabro, vario ar platinos, o beveik visas šias medžiagas galima panaudoti pakartotinai.

Senos buitinės technikos, elektros ir elektronikos prietaisų ar baterijų, akumuliatorių jokiu būdu negalima išmesti į buitinių atliekų konteinerį ar bet kur palikti, nes netinkamai ardomos ir irdamos tokios atliekos į aplinką išskiria žmogui ir gamtai ypač kenksmingų medžiagų.

Kreiptis dėl nemokamo atliekų išvežimo galima projekto svetainėje www.manrupirytojus.lt arba tel. 8 600 900 30.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)