Susirgus COVID-19, gauti nedarbingumo pažymėjimą galima ir nuotoliniu būdu

Lietuvoje plintant koronaviruso infekcijai, Sveikatos apsaugos ministerija atkreipia dėmesį, kad COVID-19 diagnozė gali būti nustatoma tik po kontaktinės konsultacijos su šeimos gydytoju ir jo paskirto greitojo antigeno testo, tačiau, susirgus šia liga, pas gydytoją reikia vykti ne visais atvejais.

„Pacientams, pajutusiems COVID-19 ligai būdingus simptomus ar gavusiems teigiamą greitojo savikontrolės testo rezultatą, šeimos gydytojo sprendimu nedarbingumo pažymėjimas gali būti išduotas ir po nuotolinės konsultacijos.

Tačiau tokiu atveju persirgęs koronaviruso infekcija pacientas negalės gauti ES skaitmeninio COVID pažymėjimo, patvirtinančio persirgtą ligą. Tai reiškia, kad, jei šis pažymėjimas reikalingas, žmogus privalo apsilankyti pas šeimos gydytoją ir jo siuntimu atlikti greitąjį antigeno testą profesionalioje laboratorijoje“, – skelbia ministerija.

Informaciją dėl nuotolinių konsultacijų ir elektroninių nedarbingumo pažymėjimų išdavimo sergantiesiems COVID-19 liga tvarką SAM šį pirmadienį jau išplatino visoms savivaldybių administracijoms, prašydama persiųsti pavaldžioms gydymo įstaigoms.

Rašte taip pat atkreipiamas dėmesys, kad kiekviena gydymo įstaiga turi valdyti pacientų srautus ir nusistatyti savo įstaigos tvarką, kaip pacientai, turintys užkrečiamosios ligos simptomų, turėtų saugiai patekti pas gydytoją ir gauti asmens sveikatos priežiūros paslaugas.

Gyventojų prašoma dėvėti medicinines veido kaukes viešose uždarose vietose, kur neužtikrinamas tinkamas vėdinimas, taip pat ten, kur yra daug žmonių.

Itin rekomenduojama dėvėti kaukes viešajame transporte, uždarose viešose erdvėse pagal galimybę laikykis saugaus, ne mažesnio nei 2 metrų atstumo nuo aplinkinių.

Ligos atvejų toliau smarkiai daugėja visoje Lietuvoje, taip pat ir Ukmergėje.

Mūsų rajono savivaldybės 14-os dienų sergamumo COVID-19 liga 100 tūkst. gyventojų rodiklis šiuo metu 369, o prieš savaitę buvo 202,7.

Lietuvos sergamumo rodiklis –  460, o prieš savaitę buvo 311.

Šiuo metu didžiausias sergamumo rodiklis – Palangoje, Neringoje, Druskininkuose, Vilniuje. Ukmergė pagal šį rodiklį yra per vidurį tarp kitų savivaldybių.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Xe 2022-08-02 17:45
Kas is tu daugejanciu uzsikretimu jei didzioji dauguma sergai lengviau nei sloga???

Kas antras lietuvis persirgo korona nepaisant visu karantinu,ribojimu,privalomu antsnukiu ir skiepu - jei niekas nepadejo,tai kokia prasme dabar saugotis??? Gali su 3 kaukem ir respiratoriumi vaikscioti - tai tik atidesi uzsikretima,bet jo visvien neisvengsi.

Korona virusas nauja realybe,naujas virusas cirkuliuojantis tarp musu,o nuo realybes po kauke nepasislepsi. Korona kazkas tarpinis tarp slogos ir gripo. Uz menesio prasidės mokslo metai - to pasekoje vaiku isplatintu virusu persirgs ir tie kas dar nepersirgo. Nei karantinai nei kaukes cia nepades.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų