Lauko laiptų įrengimas ir plytelių pasirinkimas

Daugelis namų savininkų nori turėti patogius ir tuo pačiu stilingus lauko laiptus savo namuose. Tinkamai pasirinkta laiptų forma, medžiagos bei stilistika gali tapti išskirtine viso namo ir kiemo aplinkos puošmena. Svarstyti apie šias laiptų savybes reikėtų nepriklausomai nuo to, ar montuojate naujus laiptus, ar pertvarkote senuosius. Išorinių laiptų stilius ir medžiagos turėtų būti derinami su harmoningu kiemo vientisumu, o pasiekti šį tikslą padės lauko laiptų plytelės.

Kokias medžiagas pasirinkti ir į ka atkreipti dėmesį?

Svarbu nepamiršti, kad dvi svarbiausios laiptų savybės - saugumas ir patogumas. Deja, bet stilius ir grožis visgi išlieka antrame plane. Lietuvoje turime keturis metų laikus, tad lauko laiptams tenka atlaikyti išties rimtus išbandymus. Dėl šios priežasties laiptų danga yra labai svarbus aspektas, įsirenginėjant lauko laiptus.

Prieš įrengiant lauko laiptus, svarbu tinkamas betoninis laiptų pagrindo paruošimas. Pagrindas privalo būti lygus ir švariai nuvalytas. Taip pat jį būtina tinkamai hidroizoliuoti ir jei reikia - gruntuoti, naudoti specialius klijus. Ne mažiau svarbu pasirinkti patikimus meistrus, turinčius tinkamos patirties bei vadovautis dangos gamintojų instrukcijomis.

Kad laiptai būtų saugūs ir patogūs, pakanka apsiskaičiuoti pakopų aukštį ir laiptelio plotį. Skaičiuojama, kad optimalus laiptų pakopų aukštis yra nuo 15 iki 17 cm, o plotis nuo 30 iki 40 cm, priklausomai nuo laiptų formos, stilistikos bei pasirinktų laiptų pakopų medžiagų.

Lauko plyteles išsirinkti nėra paprasta, tad šioje vietoje pagelbės medžiagų specialistai ir profesionalūs laiptų įrengėjai. Pagrindiniai reikalavimai lauko laiptams yra šie:

  • Didelis atsparumas apkrovai ir dilimui;
  • Neslidus paviršius;
  • Atsparumas šalčiui;
  • Lengvai valomas ir prižiūrimas paviršius.

Tiek lauko, tiek vidaus laiptai turi būti padengti patvariomis medžiagomis, kurios estetiškai įsilietų į bendrą supančią erdvę. Itin rekomenduojame apsvarstyti akmens masės plyteles laukui, kurios yra patvarios, ilgaamžės ir neslidžios.

Kokias plyteles lauko laiptams rekomenduoja pasirinkti specialistai?

Porcelianinės akmens masės plytelės yra puikus sprendimas, kuris puikiai tinka bet kokiam pasirinkimui. Porcelianinės akmens masės plytelės, tinkamos tiek vidaus, tiek lauko laiptams. Šios plytelės siūlomos įvairiais dizainais, tad nesunkiai rasite tokias, kurios atitiks jūsų lūkesčius. Taip pat, porcelianinės akmens masės plytelės gali būti ir imituojančios medieną ar architektūrinį betoną, o tai - viena iš populiariausių paskutinių kelių metų tendencijų.

Tokia laiptų danga yra itin patvari, lengvai montuojama ir valoma. Porcelianinės plytelės leidžia sukurti madingą ir stilingą dizainą, nepakenkiant patvarumui ar saugumui ir nereikalauja ypatingos priežiūros – jas galima valyti standartinėmis valymo priemonėmis.

Akmens masės ir klinkerio plytelės laiptams tinka įvairiam namų kiemo stiliui, pasižymi atsparumu drėgmei, tiesioginiams saulės spinduliams bei temperatūros pokyčiams.

Lauko laiptų plytelių dekoras šiandien yra labai įvairus, todėl savo namų aplinką papuoškite jums labiausiai patinkančiomis medžiagomis ir spalvomis, tačiau svarbiausia - jauskitės saugiai ir patogiai!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų