Spausdinti šį puslapį

Baidarių nuoma Aukštaitijoje, kokį maršrutą pasirinkti?

Vasaros karštis ir malonus vėjelis kviečia daugiau laiko praleisti lauke. Šiltasis metų sezonas skatina išbandyti naujas veiklas lauke, dėl to Lietuvoje taip sparčiai populiarėja vandens pramogos ir sportas. Itin populiari pramoga šeimoms, draugams ar net darbo kolegoms yra plaukimas baidarėmis, kuris paliks nepamirštamus įspūdžius ir tik geriausias emocijas. Didžiausias baidarių privalumas yra tas, jog kiekvienas plaukimas baidare bus skirtingas, kadangi galima rinktis iš daugybės maršrutų, upių ir ežerų. Taip pat maršrutai yra skirstomi į sunkius, vidutinio sunkumo ir lengvus, kad kiekvienas galėtų mėgautis šia pramoga. Pats paprasčiausias ir lengviausias maršrutas tinka tiems, kurie plaukia kartu su vaikais arba plaukimą išbando pirmą kartą, o vidutinio ir sunkūs maršrutai skirti tiems, kurie nori kelyje sulaukti kliūčių ir upės vingių.

Jei nuspręsite plaukti baidarėmis, pasirinkite vietą ir maršrutą

Lietuva yra kraštas, kuris pasižymi upių ir ežerų gausa, dėl to kiekvienas ras sau tinkamą maršrutą. Žmonės, kurie plaukioja baidarėmis nuolatos, rekomenduoja išbandyti Aukštaitijos upes. Kodėl būtent Aukštaitija? Aukštaitijoje yra didelis pasirinkimas ir kiekvienas atras mėgstamiausią upę, kuria galės plaukti. Šioje vietovėje yra nuostabių upių ir ežerų, kur galima plaukti ir smagiai praleisti laiką gamtoje, populiariausi baidarių maršrutai Aukštaitijos upėmis nuorodoje. Pasirinkimas tikrai didžiulis, siūloma vienos, dviejų, trijų ar net keturių dienų ekskursijos ir daugybė kitų pramogų.

Asmuo, kuris niekuomet neplaukė baidarėmis, gali galvoti, jog sunku išsirinkti maršrutą pirmam plaukimui. Jei neturite draugų ar artimųjų rekomendacijų, kur geriausia pradėti mėgautis plaukimu baidarėmis, visuomet galite kreiptis į profesionalus, kurie užsiima baidarių nuoma. Profesionalai visuomet patars ir padės išsirinkti upę ar ežerą, kuriuo galėtumėte plaukti. Pasitaiko, jog pradedantieji neįvertina maršruto pasirinkimo svarbos, manydami, kad viskas bus gerai, tačiau pasirenkamas maršrutas būna per ilgas ir sunkus, dėl to geriau pasikonsultuoti su profesionalais.

Patarimai, į ką atkreipti dėmesį prieš plaukimą baidarėmis

Baidarių maršrutai yra vienas iš svarbiausių dalykų prieš leidžiantis į vandens kelionę. Išnagrinėjus plaukimo sąlygas, galima tinkamai pasiruošti ir žinoti: kokius drabužius pasirinkti, kokiais drabužiais geriausia neplaukti, kokie užkandžiai reikalingi ir t.t.  Gilinantis į kelionės maršrutą, verta žinoti, kiek laiko užtruks plaukimas, žinoti upės sroves ir gylį, atsižvelgiant į metų laiką, kuriuo norima plaukti. Dažniausiai pirmą kartą plaukiama baidarėmis senovinėse upėse ir jas jungiančiose ežeruose, pavyzdžiui, populiarus pasirinkimas yra Ais​​etas, Kiaunas. Tokiu būdu plaukimas baidarėmis ima asocijuotis su maloniu ir atpalaiduojančiu poilsiu, laukinės gamtos stebėjimu. Išmokus irkluoti ir vairuoti baidarę plaukiant plačiose upėse ir ežeruose taip pat lengviau sustoti ir paplaukioti ežeruose bei pailsėti ant kranto. Ežerai su salomis labiau egzotiški nakvynei ar maudynėms. Didesnių iššūkių turintys fanatikai rinksis sraunesnes upes, tokias kaip Visinčia, Siesartis, Grūda ar Virinta, kurios, ypač pavasarį, yra srauniausios ir linkusios parodyti savo „charakterį“.

Baidarių nuomos svetainėse yra puikūs maršrutai visų poreikių poilsiautojams

Maršrutai suskirstyti į kelis sudėtingumo lygius. Prieš plaukimą būtina į neperšlampamą voką įsidėti žemėlapį su maršrutu, kad galėtumėte suspėti kelionėje ir nepasiklysti neregėtose upėse ir išsišakojimuose. Tik žinant, ką sugebi, verta planuoti savo plaukimą ir stačia galva nerti į iššūkį (bet dėvėkite gelbėjimosi liemenę).

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)